"Demir Bilek" Dunya Şampiyonası’na yalnız hazırlanıyor
Spor Haberleri0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- "Demir Bilek" Dunya Şampiyonası’na yalnız hazırlanıyor
-
06-10-2019, 23:53:52Cankırı’nın Kurşunlu ilcesinde yaşayan, doğuştan bacakları olmayan "Demir Bilek" lakaplı bedensel engelli bilek gureşi sporcusu 53 yaşındaki Şaban Mazak, 12-21 Ekim’deki Dunya Şampiyonası’na Kastamonu Kadıdağı Kamp Merkezi’nde tek başına hazırlanıyor. Cankırı’nın Kurşunlu ilcesinde yaşayan, doğuştan bacakları olmayan "Demir Bilek" lakaplı bedensel engelli bilek gureşi sporcusu 53 yaşındaki Şaban Mazak, 12-21 Ekim’deki Dunya Şampiyonası’na Kastamonu Kadıdağı Kamp Merkezi’nde tek başına hazırlanıyor. Doğuştan bacakları olmayan "Demir Bilek" lakaplı bedensel engelli bilek gureşi sporcusu 53 yaşındaki Şaban Mazak, Dunya Şampiyonası’na tek başına hazırlanıyor. Yıllarca ayakkabı tamirciliği yaparak gecimini surduren Mazak, emekli olduktan sonra tanıştığı bilek gureşi antrenoru Selahattin Copten’in tavsiyesiyle 15 yıl once bilek gureşi ile uğraşmaya başladı. Bugune kadar katıldığı ulusal ve uluslararası bircok şampiyonada derece elde eden Şaban Mazak, Antalya’da 12-21 Ekim tarihlerinde duzenlenecek Bedensel Engelliler Dunya Bilek Gureşi Şampiyonası icin Turkiye Boks Federasyonunun Kastamonu Kadıdağı Kamp Merkezi’nde tek başına calışıyor. Şaban Mazak, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Copten’in kendisini keşfettiğini anlattı. Bugune kadar aldığı dereceler hakkında bilgi veren Mazak, "İlk başladığım donemde engelli-sağlıklı ayrımı yoktu. İlk gittiğim şampiyona Konya’da yapıldı. Konya’da engelli ve sağlıklı kişilerin yarıştığı şampiyonada Turkiye ucuncusu oldum. Daha sonra engelli takımı kuruldu. Malezya’daki Bedensel Engelliler Dunya Bilek Gureşi Şampiyonası’nda dorduncu oldum. Ceşitli tarihlerde yapılan Turkiye şampiyonalarında şampiyonluklarım var. Avrupa ikinciliğim de bulunuyor." diye konuştu. Elde ettiği derecelerin spora olan ilgisini artırdığını belirten Mazak, şimdi hedefinin Antalya’da yapılacak şampiyonada madalya almak olduğunu vurguladı. Yaşadığı Kurşunlu ilcesinde, şampiyonaya hazırlanmak icin uygun spor salonu bulunmadığını belirten Mazak, şoyle devam etti: "Cankırı’nın ilcesinde yaşıyorum. Burada benim hazırlanman icin spor salonu bulunmuyor. İlcem ile Cankırı arası 50 kilometre. Spor yapmak icin ilceden Cankırı merkeze haftada 3 gun gidip geliyorum. Cankırı’daki spor salonunda antrenmanımı yapıyorum. Kurşunlu Belediyespor adına calışıyorum. Belediye başkanımız ve kulup başkanımızın destekleri ile ilceden merkeze gidiyorum. Dunya Şampiyonası icin bu calışmanın yeterli olmayacağını duşunerek boks kampına geldim. On beş gundur burada hazırlıklarımı surduruyorum." Antrenoru olmadığını aktaran Şaban Mazak, "Hocam oldukten sonra antrenorum olmadı. Hocamdan oğrendiğim yontemlerle calışmalarımı surduruyorum. Boks Federasyonu Başkanımız kamp merkezinin kapılarını actı. Burada hazırlıklarımı tamamlayıp dunya şampiyonu olmak istiyorum." şeklinde konuştu. - "Her engellinin spor yapmasını istiyorum" Engelliler icin sporun cok onemli olduğunu, spor sayesinde kollarından guc alarak yurumeye başladığını vurgulayan Mazak, şunları soyledi: "Spor cok guzel bir şey. Her engellinin spor yapmasını istiyorum. Ayaklarım olmadığı icin dizlerimin ustunde yuruyemiyordum. Spora başladıktan sonra daha iyi oldum, kollarımı kullanarak yurumeye başladım. Her engelliye kendine uygun bir sporla uğraşmasını oneriyorum. Yatalak hastalar bile kendine uygun bir spor yapmalı. Ben bir daha dunyaya gelsem spor yaparım. Engelliler icin spor bicilmiş kaftan." Yıldız Kız Boks Milli Takımı Sorumlu Antrenoru Ahmet Cınar ise Şaban Mazak ile hemşehri olduklarını belirterek, "Ben Cankırılıyım, kendisini oradan tanıyorum. Spor yapabilmek icin kilometrelerce yol gittiğini biliyorum. Şaban Bey, bize ornek teşkil eden bir sporcu. Bedensel engelin spor yapmaya engel olmadığını bize gosteriyor. Boks Federasyonumuzun burada diğer sporlara da kapısını acıp sporun diğer alnına da destek vermesi cok onemli." diye konuştu. Boks antrenoru Fikret Taşdemir de Şaban Mazak’ı tebrik ederek, "Burada calışmalarını gordum ve cok etkilendim. İnşallah buyuk başarılar elde eder cunku cok istekli calışıyor. Başarı elde etmese bile onun bu calışması Avrupa şampiyonasına hazırlanan boksorlerimizi ciddi anlamda motive ediyor." ifadelerini kullandı. AA __________________