Taha Akgul, "Serbest gureşte efsane olmuş bir gureşciyim. Ben gureşi bıraksam dahi 100-150 yıl sonra Turkiye'de gureş kitaplarında adım gececek" dedi. Serbest ve Grekoromen Stil Dunya Gureş Şampiyonası, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 20-28 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacak. Şampiyonanın hazırlıklarını Ankara'da tamamlayan A Milli Gureş Takımı, bugun Macaristan'a gitti. Turkiye şampiyonada; 57 kiloda Suleyman Atlı, 61 kiloda Recep Topal, 65 kiloda Selehattin Kılıcsallayan, 70 kiloda Mustafa Kaya, 74 kiloda Soner Demirtaş, 79 kiloda Ayhan Sucu, 86 kiloda Fatih Erdin, 97 kiloda Fatih Yaşarlı ve 125 kiloda Taha Akgul ile madalya arayacak. Organizasyon oncesinde Demiroren Haber Ajansı'na acıklamalarda bulunan dunya şampiyonu milli gureşci Taha Akgul, cok guzel bir hazırlık donemi gecirdiklerini, Amerika ve Azerbaycan'da yapılan kamplarda partner eksiğini giderdiğini dile getirdi. "COK VERİMLİ KAMP DONEMİ GECİRDİM" Amerika'daki kampta olimpiyat şampiyonu ile cok verimli calışmalar yaptıklarını soyleyen Taha Akgul, "Azerbaycan'da ise yine cok ust duzeyde sporcularla calıştım. Fenerbahce'nin Topuk Yaylası Tesisleri'nde ise kondisyon calıştım. Son kampımız ise Elmadağ, yani bizim mabedimizde calıştık. Burada da bana Kırkpınar başpehlivanımız şampiyonumuz Recep Kara destek verdi, sağ olsun. Olu sezon olmasına rağmen tum arkadaşlarım ailelerinden sevdiklerinden feragat ederek son gune kadar bizimle beraber oldular ''dedi. "BU ŞAMPİYONADAKİ HEDEFİM TAMAMEN ALTIN MADALYA" Macaristan'da 3'uncu kez dunya şampiyonu olmak istediğini kaydeden Taha Akgul, "Gecen yıl bir kaza yaşadım ve dunya ikincisi oldum. İnanın madalyalarımı sayarken aklıma dunya ikinciliği gelmiyor. Dunya ikinciliği cok onemli ama inanın aklıma gelmiyor madalyalarımı sayarken. Bu şampiyonadaki hedefim tamamen altın madalya. Gecen yıl kaybettiğim dunya şampiyonluğunu dunya kemerini tekrardan serbeste ağır gureşte ulkeme getirmek olacak. Tamamen buna odaklanarak calıştım. 5-6 cok ciddi rakibim var. Kurada kim gelir kim gider bilmiyorum, nasip hayırlısı. Ben cok calıştım gerekeni yaptım gerisi takdiri ilahidir. Takım olarak milletimizin duaları ile serbest milli takım olarak en az 4 madalya alacağımı duşunuyorum" diye konuştu. "BU SAATTEN SONRA ADIMA LEKE SURDURMEDEN SPOR HAYATIMI DEVAM ETTİRMEM GEREKİYOR" Dunya şampiyonalarının yapıldığı salonlarda final gunlerinin tamamen dolu olmasının kendileri uzerinde bir baskı oluşturduğunu ifade eden Taha Akgul, "Bunu acık yureklilikle dile getiriyorum. Buradaki arkadaşlarıma soyluyorum, bakın ben bile stres yapıyorum. Az bir stresin olması gerekli ama fazlası da zarar. Bende de az bir stres var ama ben zaten serbest gureşte efsane olmuş bir gureşciyim. Ben gureşi bıraksam dahi 100-150 yıl sonra Turkiye'de gureş kitaplarında adım gececek. Ben boyle başarılara imza attım. O yuzden bu saatten sonra adıma leke surdurmeden spor hayatımı devam ettirmem gerekiyor. Başta tek amacım bu. O yuzden girdiğim tum musabakalarda en iyisini yapmam gerek ve insanların da beklentisi bu. İnanın kendimden cok insanların benden beklentisi heyecanlandırıyor. Onlara Taha yine şampiyon oldu dedirtmek ve mutlu edebilmek beni heyecanlandırıyor. Şuan inanın bu insanlar, ulkem ve bayrağımız icin mucadele ediyorum. Ulkemiz zor zamanlardan geciyor. Burada spora cok buyuk bir gorev duşuyor. Spor evrensel ve global bir olay. Aldığın başarı sadece senin ulkende değil, tum Uluslararası arenada konuşuluyor. Ulkemizin sporda başarılı ve gelişmiş bir olduğunu gostermek adına bu arenalar cok onemli. Bu arenalarda elimizden gelenin en iyisini yaparak ulkemizin bayrağını dalgalandıracağız, Allah'ın izniyle" şeklinde konuştu. "ANNE VE BABAMIN YANIMDA OLMASI EKSTRA HEYECAN VERİYOR" Taha Akgul, anne ve babasının Macaristan'daki şampiyonaya gelip gelmeyeceğinin sorulması uzerine, "Babam gureşci olduğu icin tum maclarıma gelmek istiyor. Elimizden geldiğince onu goturuyorum maclara. Babam Macaristan'a geliyor ama annem gelemiyor. Annem televizyondan izleyecek ve oradan dua edecek. Onların yanımda olması ekstra heyecan veriyor. Ama şampiyon olduğun zaman onlarla paylaşmak dunyalara değer. Annemle ilk kampa gelirken goruştum ve onun hayır dualarını alarak kamlara geldim. Annem şuan dualara başlamıştır, fetih surelerini okuyordur ve her zaman boyle olmuştur. Annemin ruyasına girer. Babaannem beni cok severdi o rahmetli oldu. Annem iyi şeyler olacağı zaman ruyasına girer ve bana her zaman musabakalardan sonra soyler. Oncesinde bana soylemez. Kotu ise de olumsuzsa da sonradan soyler. İnşallah bu sefer hayırlı olur" dedi. ABDULLAH CAKMAR: "ALTIN MADALYALARLA ULKEMİZE DONMEK İSTİYORUZ'' A Milli Gureş Takımı antrenoru Abdullah Cakmar ise dunya şampiyonasına 10 sıklette katılacaklarını belirterek, hedeflerinin madalya olduğunu soyledi. Cakmar, 57 kiloda Suleyman Atlı, 61 kiloda Recep Topal, 65 kiloda Selehattin Kılıcsallayan, 70 kiloda Mustafa Kaya, 74 kiloda Soner Demirtaş, 79 kiloda Ayhan Sucu, 86 kiloda Fatih Erdin, 97 kiloda Fatih Yaşarlı ve 125 kiloda şampiyonumuz ve takım kaptanımız Taha Akgul ile dunya şampiyonasında mucadele edeceğiz. Cok yoğun bir antrenman temposunda calıştık. Biz gecen yılki hataları yapmadan burada telafi etmek istiyor. Gecen yıl iki madalya kazanmıştık. Bu yıl bu madalya sayısın ustune cıkarak altın madalyalarla ulkemize donmek istiyoruz'' dedi. Gazeteler __________________