Milli gureşci Taha Akgul, "son dunya şampiyonu" unvanını geri almayı hedefliyor. Milli gureşci Taha Akgul, "son dunya şampiyonu" unvanını geri almayı hedefliyor. Olimpiyat şampiyonu Taha, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de yarın başlayacak Dunya Gureş Şampiyonası oncesi AA muhabirine acıklamalarda bulundu. Fransa’nın başkenti Paris’te gecen yıl duzenlenen Dunya Şampiyonası’nda finalde Gurcu Geno Petriashvili’ye yenilen Taha, ozellikle rakibinin aşırı sevincinin kendisini cok hırslandırdığını soyledi. Dağıstan’da bu yıl yapılan Avrupa Şampiyonası’nda Petriashvili’yi mağlup ederek altın madalya kazandığına işaret eden Taha, "Mac rovanşını aldık ama dunya şampiyonu unvanını tekrar almamız gerekiyor. İyi calıştım. Allah calışana nasip eder. Burada da kim daha fazla calıştıysa ona nasip edecek. İnşallah, o yine biz oluruz." diye konuştu. Taha, Dunya Şampiyonası oncesi yurt dışı kamplarına ağırlık verdiklerini dile getirerek, şoyle devam etti: "Oncelikle ABD kampı bize cok faydalı oldu. Avrupa Şampiyonası oncesinde de yine ABD’ye gitmiş ve olimpiyat şampiyonu Kyle Snyder ile ikili kamp yapmıştık. Cunku partner konusunda Turkiye’de biraz sıkıntılarım var. Bunu artık yurt dışı kamplarıyla aşma yoluna gittik. ABD donuşu Azerbaycan kampımız oldu. Orada ikili kamp yaptık. Azerbaycan’da Dağıstanlı cok iyi sporcular var. Onlarla gureş antrenmanı yapma fırsatı buldum. Hem ABD hem de Azerbaycan’da kendi ayarımda iyi rakiplerle gureş antrenmanı yapma fırsatı buldum. Bunun bana cok faydası oldu." Azerbaycan donuşu Duzce’de Fenerbahce’nin Topuk Yaylası Tesisleri’nde ozel kamp yaptıklarını anlatan Taha, "Burada surekli kondisyon ve kuvvet antrenmanları yaptık, mindere fazla girmedik. Elmadağ’daki son kampımız ise tamamen gureş antrenmanları uzerine, prova uzerine oldu. O şekilde hazırlık surecini tamamladık." ifadelerini kullandı. "Bir şekilde karşılaşacağız gibi" "Dunya Şampiyonası’na hazırız." diyen Taha Akgul, "Gerisi takdiri ilahi. Gecen sene kaybettiğimiz bir final vardı. Bu sene yine aynı rakiplerim olacak. En iyi rakiplerimden biri Gurcu sporcu Petriashvili. İlk tur, ikinci tur, final farketmiyor, bir şekilde karşılacağız gibi gorunuyor." şeklinde goruş belirtti. Taha, kariyerinde iki dunya şampiyonluğu bulunduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti: "Hedefim ucuncu kez dunya şampiyonu olup kemeri ulkeme yeniden getirmek. Her girdiğim musabakada altın madalyayı hedeflerim. Burada da oyle olacak. Dediğim gibi rakip, kura farketmiyor. Şampiyonluk icin tum rakipleri yenmek zorundayız. İnşallah burada da oyle olacak. Butun rakiplerime ustunluk sağlayıp olimpiyatlardan onceki son Dunya Şampiyonası’na favori olarak girmek istiyorum. Cunku seneye daha onemli bir şampiyona olacak, olimpiyat kalifikasyonları başlayacak. Olimpiyatlar yaklaşıyor, hedefimiz 2020. Bunlar da 2020 Tokyo Olimpiyatları’nın tamamen hazırlığı." "Cok hırslanmıştım" Petriashvili’ye kaybettiği Dunya Şampiyonası finalinin ardından bir yıllık surecin hızlı gectiğini dile getiren Taha, "Ozellikle kaybettiğim o macı tekrar kazanmak icin Avrupa Şampiyonası’na hazırlandım. Cunku Gurcu sporcu mactan sonra biraz sevincini abartmıştı. Cok hırslanmıştım. Rakibimi final musabakasında yenmek, rovanşı almak nasip oldu." ifadelerini kullandı. Taha Akgul, Dunya Şampiyonası’nda takım halinde de derece elde etmek istediklerine değindi. Şampiyonada seribaşı sisteminin uygulandığını hatırlatan Taha, "Takımımızın durumu cok iyi. Ozellikle Fatih Erdin ve Selahattin Kılıcsallayan, turnuvalarda topladıkları puanlarla seri başı oldu. ’Onların madalya şansı fazla’ diyebilirim. Takımımızdan ben iyi şeyler bekliyorum. Genc bir takım. Guclu bir ekip var burada. Serbest takımın cok başarılı olacağını duşunuyorum. Her yerde zaten başarılı oluyoruz. Takım olarak ilk uce giriyoruz. Burada da oyle olacağını duşunuyorum. Takım halinde ilk ucte, dortte oluruz." değerlendirmesinde bulundu. Efsane olmak istiyor Kariyerinde 6 Avrupa, 2 dunya ve bir olimpiyat şampiyonluğu bulunan Taha, asıl hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatları olduğunu vurguladı. Taha, efsaneler arasına girmek istediğinin altını cizerek, sozlerini şoyle tamamladı: "Hedefim yine 2020’de olimpiyat şampiyonluğu. İkinci kez inşallah nasip olacak. Orası benim icin en buyuk hedef. Olimpiyat şampiyonluğu herkesin hayalidir. Ben onu başardım ama şu an bile burada fedakarlık yapıyorsam bu tamamen benim istememle, hayalimle alakalı. Şu an dahi gureşi bıraksam, zaten tarihe gecmiş bir sporcuyum. 100 sene sonra bile tarih kitapları acıldığında ismim gorulecek. Bunu 26-27 yaşlarında başarmış bir sporcuyum ama hedefim efsane olabilmek." Gazeteler __________________