Efrahim Kahraman: Her sıklette madalya hedefliyoruz
Spor Haberleri0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Efrahim Kahraman: Her sıklette madalya hedefliyoruz
-
06-10-2019, 23:53:36Kadın Gureş Milli Takımı Teknik Direktoru Efrahim Kahraman, Dunya Şampiyonası’nda tum sıkletlerde madalya hedeflediklerini soyledi. Kahraman, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Macaristan’da yarın başlayacak şampiyona icin cok iyi hazırlandıklarını dile getirerek, "Bizim beklentimiz yuksek. Biz oraya başarılı olmak icin gidiyoruz. Her oyuncu ferdi olarak başarı kazanmaya gidiyor. Sonra da takımı duşunuyoruz. Genc bir kadromuz var. Bu, bizim icin sevindirici. Tarih yazan bir takımız. Her sıklette madalya hedefliyoruz." dedi. 2016 Olimpiyat Oyunları’nın ardından milli takım teknik direktorluğune getirildiğini belirten Kahraman, "Son donemde Avrupa ve dunya şampiyonalarında tarihi başarılar elde ettik. Kadın gureşinde son 3 yılda dunyada soz sahibi olduk. Kızlarımız gercekten inanarak ve ozveriyle calışıyor. Sadece madalya değil, şampiyonluk icin calışıyorlar. Devamlı zirvede olmak icin calışıyoruz. Kendileriyle gurur duyuyorum. 2020 Olimpiyatları hedefimiz olduğu icin cıkışımızı devam ettirmek istiyoruz." diye konuştu. "Zorlu yollardan geciyoruz" Efrahim Kahraman, gureşin zor bir spor olduğunu vurgulayarak, "Ben daha once erkek takımlarında calıştım. Dolayısıyla burada antrenmanlarımız biraz daha zor olabiliyor. Sporcularımız antrenmanlarda bazen zorlanıyor. Yeri geliyor ağladıkları oluyor. Bunlar olmazsa kapasitemizin ustune cıkamayız. Zorlu yollardan geciyoruz. Bunun sonu daha guzel olacak. Ayrıca genclerimize de şans veriyoruz. Dunya Şampiyonası’na gotureceğimiz kadroda 20 yaş altı 2 oyuncumuz var. Onumuzdeki yıllarda bu sayıları arttırmaya calışacağız." ifadelerini kullandı. Yurt dışında yaptıkları kampların sporcuların gelişime onemli katkı sağladığını aktaran Kahraman, "İkili kamplar bizim icin cok onemli. Turkiye’de rekabet ortamı olmadığından dolayı yurt dışında ikili kamplara katıldık. Bu kamplarda oradaki sporcuların ne yaptığını, nasıl calıştığını, nasıl beslendiği gorduk. Sporcularımız, pek bir farkın olmadığını gordu. Hatta tesis olarak daha iyi durumdayız. Bunlar da oyuncularımızın bazı şeylerin farkına varmasını sağladı." şeklinde goruş belirtti. "Başarılardan sonra talepler attı" Efrahim Kahraman, son donemde elde edilen başarıların ardından kadın gureşine ilginin arttığını anlatarak, "Başarılardan sonra sporcuların ve ailelerin taleplerinin arttığını goruyorum. Avrupa ve dunya şampiyonalarında elde ettiğimiz şampiyonluklardan sonra beni arayarak ’kızımızı nereye yonlendirebiliriz’ gibi sorular oldu. Burada medyanın da buyuk etkisi var. Kuluplere de ilgi oldu. Bunlar bizi sevindiriyor. Bunun artmasını istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Ozellikle Yasemin Adar’ın kazandığı dunya şampiyonluğunun kadın gureşine bakış acısını değiştirdiğini belirten Kahraman, şunları kaydetti: "Yasemin Adar’ın dunya şampiyonu olması kadın gureşi icin bir artıdır. Ondan sonra bakış acısı da farklı oldu. Kadınların bu sporu yapması konusunda sıkıntılar da yaşadık. Mesele yabancı kadın gureşciler erkeklerle antrenman yapıyor. Japonya’da hep erkeklerle calışıyorlar. Dunyada 10 sıkletin 7’isinde Japon gureşciler şampiyon oluyor. Onlar kucuk yaştan beri boyle calışıyorlar. Biz ise ikili kamplarla acığımızı kapatmaya calışıyoruz. Başarılar geldikce halkımızın bakış acısı da değişiyor. Bizim icin onemli olan bayrak. Orada erkek, cocuk ya da kadının olması farketmez. Ulkemizi en iyi şekilde kim temsil ediyorsa, onun yanında olmak zorundayız." AA __________________