Milli gureşci Yasemin Adar: "2'nci kez şampiyon olmak istiyorum"
Spor Haberleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Milli gureşci Yasemin Adar: "2'nci kez şampiyon olmak istiyorum"
-
06-10-2019, 23:53:33Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bugun başlayacak olan 2018 Dunya Gureş Şampiyonası, 9 gun surecek. Turkiye'nin 10'u kadın, 20'si erkek olmak uzere toplamda 30 milli gureşci ile katıldığı organizasyonda musabakalar; erkekler serbest stil, grekoromen ve kadınlarda onar sıklette yapılacak. Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bugun başlayacak olan 2018 Dunya Gureş Şampiyonası, 9 gun surecek. Turkiye'nin 10'u kadın, 20'si erkek olmak uzere toplamda 30 milli gureşci ile katıldığı organizasyonda musabakalar; erkekler serbest stil, grekoromen ve kadınlarda onar sıklette yapılacak. Turnuva oncesinde dunya şampiyonu ilk Turk kadın gureşci Yasemin Adar, antrenor Efraim Kahraman ve genc sporcular Buse Tosun ile Zeynep Yetkin, Demiroren Haber Ajansı'na (DHA) acıklamalarda bulundu. Cok guzel bir hazırlık sureci gecirdiklerini belirten Yasemin Adar, ikinci kez şampiyon olmak istediğini soyledi. Milli gureşci, "Cok guzel bir hazırlık sureci gecirdik. Buradan teknik ekibimiz ve arkadaşlarımızla beraber son antrenmanlarımızı yaptık ve yarın da yola cıkıyoruz Budapeşte'ye gideceğiz. Tabii ki benim oncelikli hedefim 2017 Dunya Şampiyonu olduğum başarıyı bu sene de korumak. Yine zirvede kalmak istiyorum. Bu yıl da bayrağımızı dalgalandırıp İstiklal Marşı'nı okutmak ve şampiyon olmak istiyorum oncelikli hedefim bu. Ama takım halinde de ilk 5'e girmek istiyoruz cunku ilk 6'ya giren takım Dunya Kupası'na gitmeye hak kazanıyor. Takım halinde Avrupa'da 3'uncu olduk ve ilk defa takım halinde bir kupa aldık. Bizim icin cok buyuk bir başarıydı. Şimdi de gonlumuz istiyor ki, ilk 5'e girip Dunya Kupası'na gidelim ama tabii bireysel olarak da istediğim bir şampiyonluk var. Ben bu zamana kadar istediğim tum madalyaları aldım ama benim tek bir madalyam kaldı o da 2020 Tokyo Olimpiyatlar. Hedefim tabii ki şu an Tokyo Olimpiyatları" dedi. Balıkesir'de kendi adına bir turnuva duzenlediğini dile getiren Adar, "Orada da ulkemi en iyi şekilde temsil etmeye calışıyorum. Balıkesir'de benim adıma bir turnuva duzenlenmeye başlandı. Ama ben bunun artık her yıl olmasını istiyorum. Yaşar Doğu, Vehbi Emre turnuvaları gibi uluslararası hale gelmesini istiyorum. Cunku ulkeme bircok madalya kazandırdım ve ilkleri yaşattım. Dunya şampiyonu olan ilk Turk kadın gureşcisi olarak da adıma turnuva duzenlenirse cok mutlu olurum. Onun dışında da tabii ki yeni yeni Yasemin Adar'lar yetişsin de istiyorum" acıklamasında bulundu. EFRAİM KAHRAMAN: "HEDEFİMİZ OLİMPİYATLAR" Son senelerde gureş alanında başarının arttığını belirten milli takım antrenoru Efraim Kahraman, "Avrupa Şampiyonası'nın ardından bu 4'uncu kampımızdı. Azerbaycan Milli Takımı ile birlikte yaptık kampı. Onlar da bizimle beraber olacak, birlikte yolculuk yapacağız. son kampımız 3 Ekim-20 Ekim arasındaydı. Gercekten guzel bir calışma oldu. Rakip sorunumuz var. Bu yuzden kampı birlikte yapmamız onlar icin de bizim icin de cok guzel oldu. Fakat onlar da burada olduğu icin bizlere yardımcı oldular. Son senelerde tarih yazan bir Kadın Gureş Milli Takımımız var. Haliyle beklentilerimiz de buyuk. Ufak tefek sıkıntılarımız var. 50 kg'da bir sakatlığımız var mesela. Ama en azından 4-5 sıklette madalya beklentimiz var. Gecen yıl biliyorsunuz Paris'te Yasemin Adar dunya şampiyonu oldu. Evin Demirhan dunya 3'uncusu oldu. Ve tarihte ilk kez ilk 5'e girdik. Orada dunya kupasında gureşmek icin hak kazandık. Hafize Şahin 5'inci olmuştu, sakatlık gecirmişti. O da iyi bir tedavi surecinde şu anda. Zannediyorum ki onumuzdeki Avrupa Şampiyonası'nda takımımızda yer alacak. Bunun yanı sıra olimpiyatlar hedefimiz var. 2016'da tecrubesizlikten madalya alamamıştık. 2020'de inşallah en az iki madalya alacağız" ifadelerine yer verdi. "BEKLENTİLERİMİZ YUKSEK" Gelen madalyaların ardından beklentilerinin yukseldiğini soyleyen Kahraman, "Gercekten kızlarımız azimli, hırslı ve istiyorlar. Yasemin Adar mesela bu yıl 2'nci kez dunya şampiyonu olmak istiyor. Guclu rakipleri var. Biz daha once turnuvalara gittik, gorduk. Tabii ki bu şampiyona turnuvalarla kıyaslanmaz. Buyuk atmosferlerde şampiyonlar belli olur. Biz oradaki atmosferi kaldırabilecek kapasitedeyiz ve bu yuzden madalya beklentilerimiz yuksek. Gectiğimiz yıl Yasemin Adar'ın şampiyonluğunun hemen ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sıcağı sıcağına beni araması cok guzel motive etti. Biz o duyguları tekrar yaşatmak istiyoruz. Aynı istekle, aynı duygularla gidiyoruz. İnşallah yine dunya şampiyonu olarak doneriz. Sadece Yasemin değil, diğer sporcularımızdan da beklentilerim var. Bu yıl bakan yardımcısı olarak Hamza Yerlikaya da goreve geldi. Bakanımız olsun, bakan yardımcımız olsun, onların yanı sıra daire başkanlarımız var, ozellikle de gureşci olanlar, Ercan Yıldız, Selcuk Cebi, federasyonumuz, buyuk bir destek icindeyiz. Bunun da farkındayız, inşallah bu desteklerle birlikte hep beraber cok guzel başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Hamza Yerlikaya sadece gureş icin değil, spor icin de cok onemli bir isim ve sporun icinden gelmesi nedeniyle cok başarılı olacağını duşunuyorum" şeklinde konuştu. ZEYNEP YETKİN: "OLİMPİYAT ŞAMPİYONU OLMAK İSTİYORUM" Genc gureşcilerden Zeynep Yetkin, kendisine ve arkadaşlarını guvendiğini belirterek, "Hazırlık surecini tamamladık ve cok guzel bir surec gecirdik. Azeri arkadaşlarımızla birlikte kamp yaptık ve dunya şampiyonasına hazırlandık. Şampiyonadan madalya alarak ve şampiyon olarak geri donmek istiyorum. Arkadaşlarıma, benden buyuklere, herkese cok inanıyorum. Takım halinde kupa alacağız ve cok onemli başarılar elde edeceğiz. Oncelikli hedefim gideceğim Dunya Şampiyonası sonrasında ise 2020 ve 2024 Olimpiyatları. Tabii bu isteklerime ulaşabilmek icin de basamak basamak ilerlemek istiyorum. Her gittiğim turnuvadan alabileceğim en iyi sonucları alarak donmek istiyorum. En buyuk hedefim de olimpiyat şampiyonu olmak" dedi. BUSE TOSUN: "ULKEME ŞAMPİYONLUK GETİRMEK İSTİYORUM" Avrupa Şampiyonası'nda kadınlarda 5 madalya kazandıklarını dile getirerek, Dunya Şampiyonası'nda da bu başarıyı devam ettirmek istediklerini soyleyen Buse Tosun, "Cok guzel bir şekilde hazırlandık dunya şampiyonasına. Zaten bu yıl butun hedefimiz bu turnuvaydı. Avrupa Şampiyonası'nda cok guzel bir başarı elde ettik. Bayanlarda 5 madalya kazandık. Bence bu cok onemli bir başarı. Dunya Şampiyonası'nda da bunun devamını getirmek istiyoruz, altın madalya icin calıştık. İnşallah başarabiliriz. Kendi adıma beklentim tabii ki şampiyonluk. Bu Dunya Şampiyonası'nda sıkletimi değiştirdim. Daha once 68 kg'da yarışıyordum bu kez 72 kg'da ulkemi temsil edeceğim. Kendime inandığım icin bu sıklete cıktım inşallah şampiyonluğu ulkeme getireceğim. Buna inanıyorum" acıklamasında bulundu. DHA __________________