Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de duzenlenen Dunya Gureş Şampiyonası erkek serbest stil 86 kiloda dunya ikincisi olan milli gureşci Fatih Erdin memleketi Corum’da Mehter marşıyla karşılandı. Milli gureşciye Corum Belediyesi tarafından arsa ile odullendirildi. Abide meydanından Gureş İl Temsilcisi Huseyin Teke ve Corum Belediyesi Spor İşleri Muduru Nadir Solak tarafından karşılanan milli gureşci Fatih Erdin, daha sonra arac konvoyuyla şehir turu attı. Sevgi gosterileri ve alkışlarla karşılanan milli gureşci buyuk bir gurur yaşadı. Şehir turunun ardından milli gureşci Corum Belediyesi onunde Belediye Başkanı Zeki Gul tarafından ciceklerle karşılandı. Burada bir konuşma yapan milli gureşci Fatih Erdin, Corum’a ilk defa dunya şampiyonasında buyukler kategorisinde bir madalya kazandırdıklarını belirterek, “Buda bana nasip olmadı. İkinci oldum. Şampiyon olmak isterdim nasip olmadı. İnşallah bundaki sonraki şampiyonalarda altın madalyayı Corum’a getirip ayrı bir gurur yaşatmayı isterim. Beni destekleyen herkese ve belediye Başkanımız Zeki Gul’e teşekkur ederim. İnşallah bundan sonra Corum’da gureş daha iyi yerlere gelip daha guzel şekilde olacaktır” dedi. Belediye Başkanı Zeki Gul ise, milli gureşciyi Gureş İl Temsilcisi Huseyin Teke’nin keşfettiğini acıklayarak, cocuk yaşta gureşe başlayan Erdin’in zirveye cıktığını soyledi. Corum Belediyesi olarak ata sporuna yaptıkları yatırım ve her kategoride Corum gureşini Turkiye’ye tanıtmak adına verdikleri emeklerin bugun meyvelerini almanın gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Gul, Corum gureşini en iyi temsil şekilde temsil etmek adına mucadele ettiklerinin altını cizdi. 2020 yılındaki dunya şampiyonasına bugunden itibaren calışarak Fatih Erdin’in hem Turkiye’yi hem de Corum’u en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını vurgulayan Başkan Gul, “Şımarmadan, gurur ve kibre kapılmadan ben dunyada derece yaptım bundan sonra beni dunyada kimse yenemez dediği an kaybeder. Bunları demeden ben Fatih’in 2020 yılındaki şampiyonada şampiyon olacağına inancımız tamdır” Vali Necmettin Kılıc da, Corum Belediyesi’nin gureşle yakından ilgilendiğini ve Belediye Başkanı Zeki Gul’un ata sporuna buyuk onem verdiğini soyledi. Gureşin ata sporu olduğunu vurgulayan Vali Kılıc, “Bu calışmaların semeresini gormek gurur verici. Corum dunya ikincisi cıkarmış bu bizim icin ovunulecek bir şey. Gurur abidesi. Evladımızı tebrik ediyorum. Turkiye’de belediyeler icerisine ata sporuna bu kadar destek veren bir belediye var mı bilmiyorum. İnşallah bundan sonraki şampiyonalarda birincilik cıkarırız” diye konuştu. Konuşmaların ardından Vali Necmettin Kılıc ve Belediye Başkanı Zeki Gul, milli gureşci Fatih Erdin’e tahsil edilen arsanın tapusunu birlikte verdiler. İHA __________________