Arnavutluk’un başkenti Tiran’da duzenlenen Balkan Gencler Gureş Şampiyonası'nda Grekoromen ve kadın milli takımlarımızın şampiyon olmasının ardından serbest stilde de 6 altın, 2 gumuş, 2 bronz madalya kazanan milliler, takım halinde topladığı 205 puanla Balkan şampiyonu oldu. Ay-yıldızlılar toplamda 30 madalya kazandı. Şampiyonanın son gununde serbest stilde mindere cıkan, 57 kiloda Ahmet Duman, 61 kiloda Cavit Acar, 70 kiloda Fatih Yıldırım, 74 kiloda Batuhan Oksuz, 86 kiloda Efe Sami Unal, 92 kiloda Yusuf Acehan altın, 79 kiloda Abdulvasi Balta, 125 kiloda Ekrem Karabulut gumuş, 65 kiloda Bekir Can Turlek, ve 125 kiloda Mustafa Kıyı bronz madalyanın sahibi oldu. Serbest stilde Turkiye topladığı 205 puanla takım halinde şampiyon olurken, Arnavutluk 160 puanla ikinci Makedonya 110 puanla ucuncu sırada yer aldı. Turkiye, Gencler Balkan şampiyonasında grekoromen stilde 7 altın 3 gumuş, kadınlarda 8 altın 2 gumuş, serbest stilde ise 6 altın 2 gumuş ve 2 bronz madalya olmak uzere toplam 30 madalya kazandı. Genclerde alınan tarihi başarının kendilerini sevindirdiğini belirten Turkiye Gureş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, “Takımlarımızın ortaya koyduğu performans bizleri gelecek adına mutlu etti. Grekoromen stil musabakalarında tum gureşcilerimiz final yaptılar. Bu gercekten buyuk bir başarı. 30 sporcu ile gittiğimiz Balkan şampiyonasından toplam 30 madalya ile donuyoruz. Ustelik bunların 21 tanesi altın madalya. Goreve geldiğimiz gunden bu yana alt yapıya verdiğimiz onemin ve calışmaların karşılığını alıyoruz. Ben bu takımlardan ulkemize olimpiyat şampiyonluğu yaşatabilecek cok ismin olduğunu goruyorum. Ama tek bir şartla, o da calışmak. Bu şampiyonların uzerinde durursak, onlarda kendilerini sadece gureşe verir ve azimli bir şekilde calışırsa işte o zaman başarıda gelir. Ben tum teknik ekip ve sporcularımızı kutluyorum” şeklinde konuştu. Gazeteler __________________