Dunya gureş şampiyonu milli gureşci Metehan Başar, 2020 Tokyo Olimpiyatlarında altın madalyayı hedeflediğini soyledi. Gecen hafta Macaristan’da gercekleştirilen Dunya Gureş Şampiyonası'nda grekoromen stil 87 kiloda dunya şampiyonu olan milli gureşci Metehan Başar, Adapazarı Belediye Başkanı Suleyman Dişli’yi makamında ziyaret etti. Ziyarette acıklamalarda bulunan Başar, şampiyonada İstiklal Marşı'nı okutmanın buyuk bir gurur olduğunu ifade eden Başar, "Organizasyonda grekoromen olarak musabakalara en son biz başladık. Benden once uc tane final kaybedildi. Tabi ki boyle organizasyonlardan İstiklal Marşımızın hic okunmaması bizim alışık olduğumuz bir durum değildi, dolayısıyla mindere cıkarken bu bilinc ve şuurla cıktım" şeklinde konuştu. 2020 Olimpiyatlarında hedef altın madalya Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu ifade eden Dunya Şampiyonu sporcu, "Onumuzde yapılacak olan dunya şampiyonası benim icin buyuk onem arz ediyor. Bu şampiyonada 2020 Tokyo olimpiyatları icin vize alımı başlayacak. İnşallah orada da şampiyon olduktan sonra olimpiyatlarda altın madalya hedefliyorum" diye konuştu. Başkan Dişli: "Metehan ulkemizin gururu" Ziyaretten duyduğu memnuniyet ifade eden Başkan Dişli ise, "Metehan kardeşimizin 2 defa ust uste kazanmış olduğu dunya şampiyonluğu hem ulkemiz hem de şehrimiz adına buyuk gurur kaynağı olmuştur. Tabi her şeyden ziyade boylesine buyuk başarıların şehrimizden cıkıyor olması bizleri ayrıca mutlu ediyor. Bu vesile ile ben bir kez daha kendisini tebrik ediyor ve gelecekte bizlere daha buyuk mutluluklar yaşatacağı inancıyla Allah’tan yolunun acık olmasını diliyorum" diye konuştu. İHA __________________