Adem Varlık: ''Hedefimiz 18 sıklette olimpiyat kotası almak''
Spor Haberleri0 Mesaj
●12 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Adem Varlık: ''Hedefimiz 18 sıklette olimpiyat kotası almak''
-
06-10-2019, 23:51:26Turkiye Gureş Federasyonu Milli Takımlar Koordinatoru Adem Varlık, ''Hedefimiz 18 sıklette olimpiyat kotası almak'' dedi. Turkiye Gureş Federasyonu Milli Takımlar Koordinatoru Adem Varlık, ''Hedefimiz 18 sıklette olimpiyat kotası almak'' dedi. Demiroren Haber Ajansı'na (DHA) ozel yaptığı acıklamada, "Madalya anlamında 2020 yılının Turk gureşinin zafer yılı olacağına inanıyorum" diyen Adem Varlık, ''Oncelikle 2018 yılında Turk gureşi, son yıllarda yakaladığı eski efsane gunlerine donuş yolunda yukselme trendini devam ettirdi'' şeklinde konuştu. Adem Varlık, şunları soyledi; "2018 yılı Turk gureşi icin hem gecmiş yıllardaki başarıların yakalanması, hem de geleceğe, 2020-24'e doğru umut verici bir sene oldu. İstatistiklere bakıldığı zaman 2017 yılı ile kıyasladığımızda ustune cok daha fazla koyulmuş olduğunu goruyoruz. Ozellikle minikler ile yıldızlarımızın alt yapı olarak Avrupa ve Balkan şampiyonalarında aldıkları madalyalar, oncelikle Turk gureşinin 2020-24 yarını icin umut verdi." Turkiye Gureş Federasyonu Milli Takımlar Koordinatoru Adem Varlık, "Turk gureşinin kısa vadeli hedefine gelince, 2020 Tokyo'ya hazırlanıyoruz" diyerek şoyle konuştu; ''Son dunya şampiyonasında aldığımız 9 madalya ile 2019 yılı sadece olimpiyat kotasını duşuneceğimiz yıl olacak. İlk kota mucadelesi ise Kazakistan'daki Dunya Şampiyonası'nda. Bizim hedefimiz; maksimum duzeydeki en fazla kotayı birinci elemede almak. Daha sonra Avrupa, 2020 dunya ve iki kota musabakaları var. Biz maksimum duzeyde kotaları ilk musabakalarda almak istiyoruz. Sporcular ve sıkletler belirlensin ki sporcular uzerinde calışmalarımıza başlayalım. Bu konuda umutluyuz. Oncelikle 2018 yılında Avrupa Şampiyonası'nda alınan madalyalar ve orada kadınlarımızın tarih yazması bizleri 2019 icin cok umutlandırdı. Hem kota hem de madalya anlamında 2020 yılının Turk gureşinin zafer yılı olacağına inanıyorum. Tabii ki bunlar calışmakla olacak şeyler. Son Dunya Şampiyonası'nda altın madalya beklediğimiz uc ağır sıklette madalya alamadık. Bunun ben hayra delalet olacağını duşunuyorum. Cunku, 2016 yılında da Taha sakatlığından dolayı altın alamamıştı ama 3-4 ay sonra olimpiyatta altın madalya kazandı. Ağır sıkletlerdeki sporcularımızın altın madalya alamamaları cok konuşuldu ama aslında cok başarılı gecen bir şampiyona toplamda 9 madalya alındı. Uzun senelerdir olmayan bir başarı ama Taha, Rıza ve Yasemin'in altın madalya alamaması biraz bu başarıyı golgede bıraktı gibi oldu. Aslında buna katılmıyorum, uc ağır sıklette dunyanın en favori ulkesiyiz. Bizim sporcularımız dunya şampiyonalarını defalarca gormuş sporcular. Rıza iki olimpiyat madalyası olan sporcu, Yasemin de belki olimpiyat madalyası yok ama daha once olimpiyata katılmış bir sporcu. Şu an sadece bizim değil dunya gureş otoritelerine sorsanız Yasemin olimpiyatlarda madalya favorisi gosterilecektir. Bu nedenle ust duzey bu sporcuların Avrupa veya dunya şampiyonalarında yenilmelerine pek fazla takılmamalıyız. Bu sporculara fazla baskı da yapmamalıyız. Cunku bu sporcular, bu ulkenin olimpiyatta altın madalya beklediği sporcular. Hedeflerimiz bu olmalı. Bunları soylerken atlanmaması gereken bir durum var. Kaybettiği maclarda verdikleri puanlar, teknik, taktiksel veya performans duşukluğu varsa bunların analizleri yapılıyor. Kurullarımız teknik anlamda bu calışmaları zaten yapıyor ve ilk olimpik toplantımızı yaptık. Eksiklerimiz veya neden kaybettik ve neler yapmalıyız konusunda onumuzde surec var. 2019 yılı bu eksikleri tamamlama yılımız olacak. 2016 yılında Turk gureşi olarak cok iyi bir kota sayısı ile Rio'ya gitmiştik ve 18 kotanın 14'unu almıştık. Ben tum sıkletlerde kota alacağımıza inanıyorum. Ne kadar cok sporcu ile 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılırsak, o kadar cok madalya şansımız var. Hedefimiz ilk olarak 18 sıkletin buyuk bir bolumunu 2019 yılında Kazakistan'da yapılacak olan Dunya Şampiyonası'nda almak.'' Gazeteler __________________