Romanya’daki 23 Yaş Altı Dunya Gureş Şampiyonası’nda finalde 5-0 one gectiği Gurcu rakibine 6-5 mağlup olarak gumuş madalyayla yetinen milli gureşci Osman Yıldırım, gelecek şampiyonaların hazırlıklarına şimdiden başladı Romanya’da duzenlenen 23 Yaş Altı Dunya Gureş Şampiyonası’nda finalde 5-0 one gectiği Gurcu rakibine 6-5 mağlup olan milli gureşci Osman Yıldırım, "Biz gureş ulkesiyiz, ata sporumuz. İsterse butun takım madalya alsın, final yapsın, şampiyon olunmadığı zaman, İstiklal Marşı okunmadığı zaman uzulen bir camiayız." dedi. Osman Yıldırım, AA muhabirine yaptığı acıklamada, milli takımda 130 kiloda ulkesini temsil ettiğini ve bu yıla da cok buyuk hedeflerle başladığını soyledi. Birisi universitelerarası diğeri de 23 yaş altı olmak uzere iki dunya şampiyonası bir de Avrupa Şampiyonası’na katıldığını anlatan Osman, ucunde de final yaptığını ancak sadece universitelerarasında şampiyon olabildiğini, bunun kendisinde buruk bir sevinc oluşturduğunu, hicbir zaman ikinciliği duşunmediğini belirtti. "Boyle yenilmek benim ağırıma gitti" Romanya’nın başkenti Bukreş’te 12-18 Kasım’da duzenlenen 23 Yaş Altı Dunya Gureş Şampiyonası’na cok iyi hazırlandığını, grekoromen stil 130 kiloda eleme turlarındaki performansını gorunce kendisine guven geldiğini ve şampiyon olacağına inandığını belirten milli gureşci, şoyle devam etti: "Final macına cıktığımda bir dakika icinde rakibimi 5-0 yaptım. İlk devreyi de 5-0 kapattım. Gureş 6 dakika. İkinci devrenin ilk dakikasında hakem kararıyla durum 5-1 oldu. İhtar yedim mac 5-3’e geldi. Sonra rakibim benden bir puan aldı. Durum boyleyken bir ihtar daha yedim mac 5-6’ya geldi. Ben mağlup oldum. Mac boyle sonuclandı. Bu benim cok zoruma gitti. Mucadele ederek yenseydi beni ’eyvallah’ diyecektik. Boyle yenilmek benim ağırıma gitti. İlk defa bu kadar ağladığımı biliyorum." "Gerekirse hakemi de yeneceğiz" Osman Yıldırım, şampiyonada haklarının cok yenildiğini ve dunyadaki savaşın, sporda soğuk savaş olarak devam ettiğini one surdu. "Avrupa ya da dunyanın diğer ulkeleri bizi hemen mucadele dışına cıkartmaya calışıyorlar." diyen Osman, "Ama biz bunları bahane etmeyeceğiz, calışacağız, gerekirse hakemi de yeneceğiz, rakiplerimizi de yeneceğiz. Biz Turk sporcular olarak hem hakemlerle hem de rakiplerimizle mucadele ediyoruz. Bu konuda son zamanlarda cok sorun yaşıyoruz. İnşallah bunların hepsinin ustesinden geleceğiz." değerlendirmesinde bulundu. "Şampiyonluk her zaman bizim birincil hedefimiz" Gelecek yıl da şampiyonaların olduğunu ve bunlara hazırlandığını vurgulayan Osman Yıldırım, sozlerini şoyle tamamladı: "Bu yıl 3 final yaptım bir şampiyonluk geldi, seneye bunun sayısını artırmak istiyorum. Biz elimizden geleni yapacağız, Bizim camiamızda asla ikinciliğe ve ucunculuğe sevinilmiyor. Biz gureş ulkesiyiz, ata sporumuz. İsterse butun takım madalya alsın, final yapsın, şampiyon olunmadığı zaman, İstiklal Marşı okunmadığı zaman uzulen bir camiayız. O yuzden her zaman şampiyonluğu hedefleyen bir camiayız. Şampiyonluk her zaman bizim birincil hedefimiz. Biz asla madalya almaya gitmiyoruz, şampiyon olmaya gidiyoruz, bunun icin calışıyoruz." AA __________________