Rıza Kayaalp oğrencilerle buluştu
Spor Haberleri0 Mesaj
●14 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Rıza Kayaalp oğrencilerle buluştu
-
06-10-2019, 23:51:15Milli gureşci Rıza Kayaalp, Şehit Musa Ozalkan İmam Hatip Ortaokulu oğrencileriyle bir araya geldi. Milli gureşci Rıza Kayaalp, Şehit Musa Ozalkan İmam Hatip Ortaokulu oğrencileriyle bir araya geldi. Dunya ve Avrupa şampiyonu Rıza Kayaalp, Ankara’nın Sincan ilcesindeki okulda gercekleştirilen soyleşide, deneyimlerini oğrencilerle paylaştı. Oğrencilerden hayal kurmalarını isteyen Rıza, "Bir hayaliniz yoksa, başarılı olmanız cok zor. Başarılı bir geleceğin hayalini kuracaksınız ki onu gercekleştirmek icin cok calışacaksınız." dedi. Ailesinin yanından 11 yaşında ayrılarak gureş eğitim merkezine katıldığını anlatan milli sporcu, "İlk madalyamı almadan onceki 5 yıl boyunca her akşam yatağa girdiğimde, şampiyonluğun hayalini kurdum. Şimdi de aynı başarılara tekrar ulaşmanın ve olimpiyat şampiyonluğunun hayalini kuruyorum. Hayal kurmak, her antrenmanda beni daha cok calışmaya itiyor." ifadelerini kullandı. Rıza, oğrencilere karamsarlığa duşmemeleri konusunda uyarılarda bulunarak, sozlerini şoyle surdurdu: "Calışınca, azmedince oluyor. Karamsar olursanız, calışamaz, kendinizi geliştiremezsiniz. Gureş eğitim merkezine girdikten sonra 4-5 yıl madalya alamadım. Daha cok ustune gittim, ozelikle dorduncu yılımda sabahları okula gitmeden once saat 5.30’da kalkıp, koşuyordum. Cunku madalya alamamıştım. Okuldan geldikten sonra da her gun hocalarımızın koymuş olduğu programın dışında ekstra bir saat daha antrenman yapıyordum." Calışmadan başarı elde edilemeyeceğine dikkati ceken Rıza, "(Rahat bir şekilde Avrupa şampiyonu oldu.) deniliyor. Şampiyonluk aslında onun arkasındaki calışmaların sonucunda elde ediliyor. Ne kadar cok calışır, ustune giderseniz, o kadar cok başarılı olursunuz. Bir gunde 400 barfiks cekerdim. Avucumun ici kıpkırmızı olurdu, kanardı. ’Rıza hedefin var, yılmak yok calışmaya devam.’ diyordum. Zorlanmadan hicbir şey elde edilmiyor." diye konuştu. Rıza Kayaalp, en buyuk hedefinin ise 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda şampiyonluğa ulaşmak olduğunun altını cizerek, şunları kaydetti: "Cok sayıda başarı elde ettim. Kazanması gercekten cok zor başarılar. Aynı şekilde yoluma devam ediyorum. Yine cok calışıyorum. Hedefim bitmedi. 8 kez Avrupa, 3 kez dunya şampiyonu oldum. Olimpiyat ucunculuğum ve ikinciliğim var. Bundan sonraki hedefim, bu başarıların yanına olimpiyat şampiyonluğunu da eklemek. Olimpiyat sezonunda 8 aylık program yapacağım. O programa harfiyen uyacağım. 2020’de altın madalya kazanamazsam, buyuk ihtimalle hayatım boyunca bunun uzuntusunu yaşayacağım icin onlemimi 8-9 ay onceden alacağım." AA __________________