Finlandiya'nın Tampera kentinde 1 - 6 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan Avrupa Serbest, Bayanlar ve Greko-romen Gureş Şampiyonaları'nda ulkemizi temsil edecek olan Milli gureşciler hazırlıklarını surduruyor. Greko-romen Gureş A Milli Takımı, Sarıyer'de Mersinli Ahmet Kamp Tesisleri'nde antrenorler Salih Bora, Hakkı Başar, Seckin Saruhan ve Şaban Donat nezaretinde kampa girdi. Dunya ve Avrupa Şampiyonu milli gureşci Şeref Eroğlu, Avrupa Şampiyonası'na sıkı bir tempoda calıştıklarını belirterek, "Ben ve arkadaşlarım bu turnuvaya hazırız. Ocak ayından beri zorlu bir calışma donemi gecirdik. Şampiyona zorlu olacak. Cunku olimpiyatlara katılabilmek icin Avrupa Şampiyonu olmak gerekiyor. Bizde bunu başaracak gucteyiz. Pekin'deki Olimpiyat Oyunları'na takım havasında 7 sıklette katılmak istiyoruz. Şampiyonada ulkemizi en işi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum" dedi. Grekoromen Gureş Milli Takımı Antrenoru Salih Bora ise Avrupa Şampiyonası'nda, şampiyon sporcular cıkartarak olimpiyatlara daha cok sporcu ile katılmak istediklerini ifade ederek, "Finlandiya'da duzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. Hedefimiz giderek buyuyor. Pekin'de duzenlenecek olan olimpiyatlar oncesinde Avrupa Şampiyonası'nı bir basamak olarak goruyoruz. Orada şampiyon olanlar, olimpiyatlara katılma vizesi alacaklar. Avrupa Şampiyonası'ndan sonra Mayıs ayı icerisinde iki tane kalifikasyon turnuvası var. Bu turnuvaların ilkinde 4, ikincisinde ise 3 kontenjan var. 2007 senesinde Dunya Şampiyonası'nda alınan derecelere gore bu barajı aşan bir sporcumuz var. Biz bu sayıyı artırarak, olimpiyatlara mumkun olduğunca en ust sayıda katılmayı arzu ediyoruz" diye konuştu. 2007 Dunya Gencler Şampiyonası'nda Dunya şampiyonu olan ve buyukler kategorisinde ilk defa yarışacak olan Ahmet Tacyıldız da, hedefinin olimpiyatlara katılmak olduğunu vurgulayarak, "Benim asıl hedefim olimpiyat şampiyonu olmak. Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olup olimpiyatlara katılmak istiyorum" şeklinde konuştu. Takımda Nazmi Avluca ve Şeref Eroğlu gibi tecrubeli sporcularlardan buyuk destek gorduğunu sozlerine ekleyen Tacyıldız, "Onlardan manevi olarak cok buyuk destek goruyorum. Bana buyuk katkı sağlıyorlar. Biraz heyecanlıyım ama bunu orada yeneceğime inanıyorum. Başarılarımın burada bitmeyeceğini biliyorum. Cok başarılı bir gureşci olmak istiyorum" dedi. 01-02 Nisan Serbest Stil, 03-04 Nisan Bayanlar Stil, 5-6 Nisan'da ise Grekoromen Stil'in yapılacağı şampiyona, aynı zamanda 2008 Olimpiyat vizesi icinde bir kriter olacak ve kilosunda birinci olan sporcular vize alacak. *Avrupa Şampiyonası'na katılacak olan Milli Takım kadroları ise şoyle: Serbest Stil Teknik Ekip: İshak İrbayanov - Metin Topaktaş - Murat Atmaca - Muhammed Bodur SPORCULAR 55KG Sezar Akgul 60KG Tevfik Odabaşı 66KG Ramazan Şahin 74KG Ahmet Gulhan - (Pekin 2008 vizesi) 84KG Serhat Balcı 96KG Hakan Koc 120KG Aydın Polatcı *Grekoromen Stil Teknik Ekip: Salih Bora - Hakkı Başar - Seckin Saruhan - Şaban Donat SPORCULAR 55KG Huseyin Aygun - (Pekin 2008 vizesi) 60KG Atakan Yuksel - (Pekin 2008 vizesi) 66KG Şeref Eroğlu - (Pekin 2008 vizesi) 74KG Şeref Tufenk - (Pekin 2008 vizesi) 84KG Nazmi Avluca 96KG Ahmet Tacyıldız - (Pekin 2008 vizesi) 120KG Atilla Guzel - (Pekin 2008 vizesi) *Bayanlar Stil Teknik Ekip: N. Uğrun Percin - Habil Kara SPORCULAR 48KG Burcu Kepic 51KG Dilek Atakol 55KG Emriye Musta Kaynak : DHA __________________