"Hedefim Olimpiyat Şampiyonluğu"
Spor Haberleri0 Mesaj
●11 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- "Hedefim Olimpiyat Şampiyonluğu"
-
06-10-2019, 23:49:58Avrupa Gureş Şampiyonası'nın ilk gununde, Turk Milli Takımı'ndan 66 kiloda mucadele eden Ramazan Şahin, ilk turu mac yapmadan gectikten sonra, sabah seansında yaptığı 2. tur musabakasında İsrailli Yuri Poliack'ı, 3-0 ve 6-0'lık periyot skorlarıyla 2-0 yendikten sonra şampiyonluktaki en onemli rakibi olan Rus Rasul Djukaev karşısında 2-0 yarı finalde de Dunya Şampiyonu Bulgar Serafim Barzakov karşısında 2-0 galip gelerek finale yukselmeyi başardı. Şahin, akşam seansında finalde Gurcu Koka Kakaledze ile finalde karşılaştı. Rakibi karşısında son derece ustun bir musabaka cıkaran Şahin, 1-0 ve 2-0'lık periyot skorlarıyla musabakadan 2-0 galip ayrıldı ve Turkiye'ye altın madalya kazandırdı. Azerbaycan'ın başkenti Baku'de gecen yıl yapılan Dunya Şampiyonası'nda da altın madalya kazanan Şahin, Pekin Olimpiyatları'nda da Turk Milli Takımı'nın en onemli madalya umutlarından biri olacağını gosterdi. Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Ramazan Şahin, final musabakasından sonra sevincini Turk seyircilerle paylaşırken, "Kazandığım altın madalyayı Turk milletine hediye ediyorum" dedi. Rusya'nın Dağıstan bolgesinden 2 yıl once Turkiye'ye getirilerek Turk vatandaşlığına gecirilen, Milli Takım Teknik Direktoru Ishak Irbayhanov'un da yeğeni olan Şahin, Turkiye adına katıldığı ilk Avrupa Şampiyonası'nda gecen yıl Bulgaristan'da bronz madalya kazandığını, daha sonra da Azerbaycan'da Dunya Şampiyonu olduğunu hatırlatarak, "Artık en buyuk hedefim Pekin Olimpiyatları. Orada da şampiyon olarak Turk milletini mutlu edeceğim" diye konuştu. DHA'ya verdiği ozel roportajda Turkiye'ye geldiği icin hic pişman olmadığını ifade eden Şahin, "Cok mutluyum ve Turkiye'yi cok seviyorum" dedi. Milli Takım Teknik Direktoru Ishak Irbayhanov'un da yeğeni olan Şahin, "Bu durum beni cok olumlu etkiliyor. Cunku amcam beni cocukluğumdan beri tanıyor, altyapıdan beri biliyor ve eksiklerimi herkesten daha iyi goruyor" diye konuştu. Şahin, bundan sonraki hedeflerini şoyle acıkladı: "Benim hedefim Avrupa veya Dunya şampiyonluğu değildi. Benim hedefim olimpiyat şampiyonu olmak ve bu olimpiyatlarda onu da başaracağım...Olimpiyatlarda cok guclu rakiplerimiz var. Daha once dunya şampiyonu olmuş Rus, Ukraynalı, Belarus gibi cok guclu rakipler olmasına rağmen tabi ki hedefim şampiyonluk..." TURKCE OĞRENMEK İSTİYOR MUSUN? "Turkceyi oğrenmeyi cok istiyorum, biraz oğrendim ama cok iyi konuşmak istiyorum. Mesela bu roportajı Turkce yapmayı cok isterdim" diyerek sozlerini tamamlıyor şampiyon gureşci... Kaynak : DHA __________________