Finlandiya'nın Tampere kentinde duzenlenen Avrupa Gureş Şampiyonası'nda, serbest stil 66 kiloda altın madalya kazanan Ramazan Şahin, koyu bir Fenerbahce taraftarı cıktı. Son 8 ay icerisinde 1 dunya, 1 de Avrupa şampiyonluğu kazanmasına rağmen mutevazi tavırlarından asla odun vermeyen Ramazan Şahin, konu Fenerbahce olunca iddialı konuşmaktan cekinmiyor. Rusya'nın Dağıstan bolgesinde doğup buyudukten sonra 2 yıl once Turk vatandaşlığına gecen Ramazan Şahin, cocukluğundan beri Fenerbahce taraftarı olduğunu belirterek, ''Ozellikle Turkiye'ye geldikten sonra sarı-lacivertli kulube sempatim daha da arttı. Fenerbahce'nin tum maclarını buyuk bir ilgiyle izliyorum. Ozellikle Avrupa'da elde ettiği başarılardan dolayı son derece mutluyum'' dedi. Turkiye'de en cok eleştirildiğini konuların başında Turkce konuşmamasının geldiğini ifade eden Ramazan Şahin, ''Aslında artık yeterince Turkce konuşabiliyorum. Fakat kelimeleri yanlış kullanmaktan cekindiğim icin temkinli davranıyorum. En kısa zamanda Turkce'mi mukemmel hale getireceğimden de kimsenin şuphesi olmasın'' diye konuştu. Turk Milli Takımı'nda gureşmeye başladıktan sonra ilk olarak gecen yıl Bulgaristan'da Avrupa 3'uncusu ve Azerbaycan'da Dunya Şampiyonu olduğunu, şimdi de Avrupa Şampiyonluğu'na ulaştığını hatırlatan Ramazan Şahin, şoyle devam etti: ''Gelmiş olduğum bu noktada milli takımımızın teknik direktorluğunu de yapan amcam İshak İrbayhanov'un buyuk katkısı var. Cunku beni cok kucuk yaştan beri yetiştiren ve şampiyonalara hazırlayan kendisidir. Henuz 24 yaşında olmama rağmen Avrupa ve Dunya şampiyonluğuna ulaştığım icin cok mutluyum. Kulubum Amasya Şekerspor, başkanımız Mahmut Demir ve federasyon yoneticilerinin de desteğiyle bugunlere geldim. Fakat asıl hedefim Pekin Olimpiyat Oyunları'nda kursunun en ust basamağına cıkmak. Bunu da başaracağıma inanıyorum.'' Kaynak : AA __________________