29. Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılacak Serbest Gureş A Milli Takımı, Turk Hava Yolları'na ait bir ucakla Ataturk Havalimanı'ndan Cin'in başkenti Pekin'e hareket etti. 2008 Pekin Olimpiyatları'nda mucadele edecek olan Serbest Gureş Milli Takımı'nın musabakaları 19 Ağustos'ta başlayacak. Gureş Federasyonu Genel Koordinatoru Ata Karataş olimpiyatların cok zor olacağını belirterek, "Serbest ve grekomende gencler ve tecrubeliler adı altında iki yaş grubu gureşiyor. Bu bizim icinde dunyadaki tum sporcular icin aynıdır. Pekin olimpiyatları, Atina olimpiyatlarına gore cok zor olacak ama sonuc minderde belli olur. Turk gureşcileri olarak boynumuz dik olarak Turkiye'ye geri doneceğiz" dedi. Milli Takım antrenorlerinden Muhammet Bodur ise, Milli takımımız 7 sıklette gureşecek 5 ulkeden birisi olduğunu ifade ederek, "Bilindiği gibi 7 sıklette gureşeceğiz. Olimpiyatlara cok iyi calıştık. Sporcularımıza guveniyorum milletimize layık olmaya calışacağız. 7 sıklette baraj almış 5 ulke gureşebilecek ama biz gecen senede gosterdiğimiz gibi dunyada guclu iki takımından biriyiz hatta binciliği zorlayacağız" diye konuştu. Takım kaptanı Ahmet Gulhan, şimdilik sadece halterde madalya almamızın kendisini uzduğunu belirterek, "Ulkemizi en iyi şekilde temsil etmek icin gidiyoruz. Elimizden geleni minderde olimpiyatlarda yansıtacağız. Şimdilik sadece halterde madalya geldi. Aslında hepimizin amacı ulkemizin bayrağını orada dalgalandırmak ve istiklal marşımızı soylettirmek. İlk uce girersem ben ustume dusen gorevi yerine getirmiş olarak ulkemize madalya ile donmek istiyorum" dedi. Olimpiyatlarda ulkemizi 60 kiloda temsil edecek sporcumuz Tevfik Odabaşı Pekin olimpiyatlarının ikinci olimpiyatları olacağını vurgulayarak, uzun yıllardan beri ilk defa 7 sıklette yarışacağımızı belirterek, "Serbest gureş takımı olarak 7 sıklette katılıyoruz. Takımımız başarı sıralamasında sıralamada dunya ikincisi orada favoriler arasındayız. Rakiplerimiz olan Kuba ve Amerika takımları da guclu takımlar. Onları diğer şampiyonalarda yendik. Gureş ikili mucadele sporu olduğu icin cok zor, biz takım sporu yapmadığımız icin iyi olmalıyız. Takım sporu olsa oyuncu değişir ama bizde oyle bir şans yok. Rakiplerimden zaten oraya gelenlerle gecmişte gureştim ve onları Avrupa şampiyonaları ve Dunya şampiyonalarında yendim" diye konuştu. 2004 yılında Atina'da yapılan olimpiyatlarında Avrupa Şampiyonu olan Aydın Polatcı ise, hedefinin altın madalya kazanarak ulkemize başarılı bir şekilde donmek istediğini kaydetti. Pekin'e giden kafilede Gureş Federasyonu Yonetim Kurulu uyesi Ahmet Ak, Niyazi Guney ve Ata Karataş Adem Bereket, İshak İrbayanov, Murat Atmaca, Metin Topaktaş ve Muhammed Bodur, Ahmet Celik yer alacak. Serbest Gureş Milli Takımı'ndaki sporcular ve kiloları ise şoyle; 55 kilo Sezar Akgul 60 kilo Tevfik Odabaşı 66 kilo Ramazan Şahin 74 kilo Ahmet Gulhan 84 kilo Serhat Balcı 96 kilo Hakan Koc 120 kilo Aydın Polatcı. __________________