Pekin Olimpiyatları'nda 66 kiloda Bulgar gureşciye 2-0 yenilerek gureş hayatına veda eden Avrupa ve Dunya Şampiyonu Atina Olimpiyatları ikincisi gureşci Şeref Eroğlu, elinden geleni yaptığını belirterek, "Keşke gureş yapıp yenilseydim. Gureş yapmamıza kurallar ve hakemler mani oldu. Dunyanın hic bir sporunda hakemin bu kadar inisiyatifi yok. Turkiye masa başında da guclu olmalı. Hakemler macın kaderini değiştiriyor" dedi. Musabakanın ardından acıklamalarda bulunan Şeref Eroğlu, Bulgar rakibinin kendisine vururken hakemin uyardığını, kendisinin en ufak temasında ihtar puanı verdiğini anlatarak, "Yapacak bir şey yok. Hakemin inisiyatifine kalmış. Turkiye masa başında da guclu olmalı. Zayıf olduğumuzu hissediyorum. Hakem macın kaderini değiştirdi. Buraya kadar nasipmiş. Son macım olduğu icin iyi bitirmek istiyordum. Elimden geleni yaptım. Gureş de yapmadım. Keşke gureş yapıp yenilseydim. Gureş yapmamıza kurallar ve hakemler mani oldu. Rakibe avantaj verdiler. Şans lazım. İkinci devrede orta hakemin ihtar puanı vermesi macı bitirdi" diye konuştu. 18 yıllık gureş hayatına son verdiğini ifade eden Eroğlu, şunları soyledi: "Başbakana soz vermiştim. Spor kamuoyu da biliyor. Gecen olimpiyatlarda kıl payı kacırdığımız altın madalyayı burada alabilirdik. Ama ben de insanım. İnsan fizyolojisi yaşlanıyor. Zamanı geri getiremiyorsunuz. 4 senede cok şey değişiyor. Gecen olimpiyatlarda madalya alıp burada 3. olan yok. Bu kadar acımasız. Bizim sporumuz cok farklı. Saniyelik bir hata yaparsanız gider hakem goz yumar. Elimizden geleni yapmaya calıştık, madalya olsaydı guzel olurdu. Onemli olan burada sporun yanında millete devlete onemli olan zeval getirmemektir. Mahcup olacak bir şey yapmamaktır. Avrupa ve Dunya Şampiyonu olimpiyat ikincisiyim. Bizi yıllardır destekleyen, hayır dualarla yalnız bırakmayanlara teşekkur ediyorum" Eroğlu, Turk kafilesinin başarısızlığı ve herhangi bir sıkıntı olup olmadığıyla ilgili soruya ise, "Ben sporcuyum. Bu tur konulara girmek istemem. Tabi ki bu işler bittiği zaman sorumluları acıklamasını yapacaktır. Ben bu saatten sonra kimseyi suclayamam. Buranın sorumluları var. Her şeyi gormuştur. Sporcular arasında sorun yok. Gureş olarak iyiyiz, problemimiz yok. İnsanların hepsi secilmiş insanlar, herkes mucadelesini yapıyor. Mucadele bitmiş değil. Nazmi, Mehmet ve Rıza inşallah bunlardan birisi altın aldığında sıkıntıların hicbirisi konuşulmayacak" karşılığını verdi. Dun elenen Soner Sucu da bugunku musabakaları izledi. Sucu ise, "Herkes iyi hazırlandı. Nasip değilmiş, herkes olimpiyatın bilincinde. Rakiplerimiz daha iyi hazırlanıp, daha iyi konsantre olmuşlar" şeklinde konuştu. ajansspor __________________