"Mayo kardeşliği"ne bakanlık desteği
Spor Haberleri0 Mesaj
●11 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- "Mayo kardeşliği"ne bakanlık desteği
-
06-10-2019, 23:47:10Kayseri'de, sahip oldukları tek mayoyu donuşumlu kullanarak ortaya koydukları mucadeleyle spor kardeşliğini ortaya koyan lise oğrencilerine Genclik ve Spor Bakanlığı destek cıktı. Kocasinan ilcesine bağlı Erkilet Mahallesi'nde bulunan Hacı Ahmet Arısoy Anadolu Lisesi oğrencilerinden oluşan 12 kişilik gureş takımının, tek mayoyu donuşumlu kullanarak elde ettikleri başarının Anadolu Ajansı tarafından haberleştirilmesi uzerine Genclik ve Spor Bakanlığı harekete gecti. Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun talimatıyla, sporun paylaşmak ve kardeşlik olduğunu gosteren genc gureşcilerin tebrik ve teşvik edilmesi icin surpriz bir program hazırlandı. Okul yoneticilerine ulaşan bakanlık yetkilileri oğrenciler icin yapılacak programın altyapısını oluştururken, surprizin en onemli parcası olan Avrupa, dunya ve olimpiyat şampiyonu milli gureşci Taha Akgul de Kayseri'ye geldi. Genc sporcuların, okulun bodrum katında yaklaşık 40 metrekarelik antrenman salonunda gunluk rutin calışmalarını gercekleştirdiği anda Akgul, surpriz bir şekilde salona girdi. Milli gureşciyi karşısında goren oğrenciler kısa bir sure şaşkınlık yaşadıktan sonra mutluluklarını milli gureşciyi alkışlayarak gosterdi. Bakan Kasapoğlu'nun hediyesi mayo, gureş ayakkabısı ve spor malzemelerini genc gureşcilere dağıtan Akgul, daha sonra genc sporculara bazı gureş tekniklerini gosterip, ortak kullanılan mayonun sahibi 11. sınıf oğrencisi Saltuk Buğrahan Canturk ile gureşti. Akgul, geleceğin sporcularına 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda finalde gureştiği ve altın madalya kazandığı mayoyu da hediye etti. Kasapoğlu'ndan genc gureşcilere salon mujdesi Genclik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, etkinlikte bir surpriz daha yaparak Taha Akgul'u telefondan goruntulu arayarak milli gureşci ve oğrencilerle goruştu. Oğrencileri, ornek davranışlarından ve başarılarından dolayı tebrik eden Kasapoğlu, "Maşallah gencleri gordum mutlu oldum. Hepsini tebrik ediyorum. Her şey onlar icin. Bu genclere ne yapsak azdır." dedi. Akgul'un, Kasapoğlu'nu genc gureşcilerin calıştığı salon hakkında bilgilendirmesi uzerine de Kasapoğlu, "Salonu buyuturuz, daha genişini yaparız. Gereken ne ise yapılır." diye konuştu. Taha Akgul'den anlamlı hediye Milli gureşci Taha Akgul, AA muhabirine yaptığı acıklamada, genc sporcuların haberini gorduğunde cok etkilendiğini ve bu etkinliğe katılım daveti aldığında hic duşunmeden kabul ettiğini soyledi. Okul ziyaretinde Bakan Kasapoğlu'nun katkılarıyla oğrencilere malzeme desteğinde bulunduklarını belirten Akgul, "Bakan Bey sağ olsun sporu, gureşi destekleyen birisi. İnşallah bundan sonra da bu genc kardeşlerimize guzel bir spor salonu yapılırsa cok iyi dereceler cıkaracaklarına eminim. Bakanımız buraya bir spor salonu yapılacağı mujdesini ilettiler. O yeni spor salonunda iyi calışarak bakanlığımızın da desteğiyle Kayseri'den gureş adına başarılar gelecektir." ifadelerini kullandı. Kendisinin de benzer koşullarda gureşe başladığını ifade eden Akgul, şunları kaydetti: "Biz de kucukken bu şartlardan gectik. Kucuk salonlarda, mayomuz, gureş ayakkabımız yokken bu sporu yaptık. Aynı şekilde musabakalara gittiğimizde mayoları değişerek giyiyorduk. Cok şukur Allah bana Avrupa, dunya, olimpiyat şampiyonlukları nasip etti. İnşallah bu genc kardeşlerimiz de bakanlığımızın verdiği bu destekle cok iyi dereceler elde edeceklerdir. Ben 2016 Rio Olimpiyatları'nda şampiyon oldum. Bu başarı benim kariyerimin zirvesi, kariyerimin en onemli altın madalyasıdır. Finalde İranlı rakibimle gureştiğim mayoyu buraya getirdim ve okulumuza armağan ettim. Spor salonlarına asacaklar ve gordukce motive olacaklar. İnşallah onlar da benim gibi olimpiyat şampiyonluğuna ulaşırlar." Genc sporculara tavsiyelerde bulunan ve gureş kariyerinin basamaklarını da anlatan Akgul, oğrencilere başarı icin duzenli calışmaları onerisinde bulundu. "İstiklal Marşı'mızı okutmak istiyoruz" Takım kaptanı Saltuk Buğrahan Canturk de Bakan Kasapoğlu ve Akgul'e teşekkur ederek, kendilerine gosterilen bu ilgiye karşılık daha fazla calışacaklarını soyledi. Gureşte idolu olan bir sporcunun boyle bir surprizin icinde olmasının kendilerini ayrıca mutlu ettiğini belirten Canturk, "Oncelikle Genclik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na teşekkur ediyoruz. Bizim sesimizi duydu ve ilgilendi. Taha abi de geldi bizi cok mutlu etti. Ben kendisini ornek alıyorum ve yakından takip ediyorum." ifadelerini kullandı. Kendilerine gosterilen bu ilgiyi boşa cıkarmayacaklarını ve Taha Akgul gibi Turkiye'yi temsil etmek icin ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Canturk, "Taha ağabeyi cok seviyorum. Olimpiyat şampiyonumuz. Dunya ve Avrupa'da cok sayıda dereceleri var. O da bizim gibi Anadolu cocuğu. Bizim icin onun buraya gelmesi cok iyi oldu. Bir calışıyorsak on calışacağız. Cok iyi calışıp Taha ağabey gibi şampiyon olup bayrağımızı gondere cektirip, İstiklal Marşımızı okutmak istiyoruz." şeklinde konuştu. AA __________________