Hedefinin tekrardan altın kemer kuşanmak olduğunu belirten Başpehlivan İsmail Balaban, bunun icin calışmalara ve antrenmanlara başladığını kaydetti. Redbull sporcuları Antalya’nın turizm merkezi Belek’te buluna bir otelde, 2018 değerlendirmesi ve 2019 planlaması icin bir araya geldi. Kırkpınar yağlı gureşlerinin onemli isimlerinden Başpehlivan İsmail Balaban, gazetecilere verdiği roportajda spor hayatına nasıl başladığını anlattı. Ailesinde gureş gecmişi olan birinin olmadığını kaydeden Balaban, maddi imkansızlıklardan dolayı bağ bahcede calıştıklarını soyledi. 117-18 yaşlarındayken cevresinin, ‘Fiziğiniz duzgun gureşci olun’ dediğini belirten Balaban, “Heves ettik. İkinci cıktığımız organizasyonda ikizimle beraber final yaptık. Herkes cok şaşırdı. ‘Bu cocuklar nereden cıktı?’ diye duşunduler. Bağ bahcede calışmanın verdiği kuvvet vardı. Gureş tekniğimiz yoktu ama kuvvet ve dayanıklıkla yendik. Koy şartlarında imkan ve tesis yoktu. Ziya Atalan ustamız Antalya’da davet etti. ‘Koy şartlarında ilerleyemezsiniz’ dedi. Bizde ışık gorduğunu soyledi. Gureş, bizim koyden cıkmamız, kendimizi kurtarmamız icin cıkış kapısıydı. Başarılı olmaktan başka seceneğimiz yoktu. Kendimiz inandık ve bu işe baş koyduk” dedi. Antalya’da bu işi profesyonel olarak yapmaya başladıklarını ifade eden İsmail Balaban, “2006 yılında Ziya Atalan ustamızı kaybettik. Oğlu Ufuk Atalan ve hemşehrimiz Hasan Aydın hocalarımız bize sahip cıktı. Birlikte bu yola cıktık. 2008 yılında Konyaaltı Belediyesi ile tanıştık. Bireysel sporlarda maddi manevi destek cok onemli. Beslenmekten antrenmana kadar cok onemli. Dereceler elde ederek başpehlivanlık kategorisine cıktık. İkiz başpehlivanlar olarak tarihe gecmenin hayalini hep kuruyorduk ve bunu başardık. İlk cıktığım yıl altın kemeri aldım. 2014 yılında finalde kaybettim. 2015 de yarı finalde kaybettim, 2016 da hakem kurbanı oldum, 2017 yılında da cok arzulamıştım cok istemiştim. Kırkpınar’da yine altın kemeri kazandım. 2018’de de cok daha iyi hazırlanmıştım ve gectiğimiz yıllara gore performansım daha iyiydi” ifadelerini kullandı. Başpehlivan Balaban hedefinin tekrar altın kemer kuşanmak olduğunu belirterek, calışmalara ve antrenmanlara kaldıkları yerden başladıklarını kaydetti. İHA __________________