Metehan Başar genclerle buluştu
Spor Haberleri0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor
- Spor Haberleri
- Metehan Başar genclerle buluştu
-
06-10-2019, 23:47:00Greko-romen stilde son iki yılın Dunya Şampiyonu olan milli sporcu Metehan Başar ve Turkiye Gureş Federasyonu Başkanı Musa Aydın genclerle soyleşide buluştu. Genclerin buyuk ilgi gosterdiği etkinlikte şampiyon sporcu, spor yapan birinin eğitimini rahatlıkla surdurebileceğini savundu. Bursa Buyukşehir Belediyesi Genclik ve Spor Hizmetleri Şube Mudurluğu’nce duzenlenen ‘Bursa’nın gencleri, sporun yıldızlarıyla buluşuyor’ etkinliği, Greko-romen stilde son iki yılın Dunya Şampiyonu olan milli sporcu Metehan Başar ve Turkiye Gureş Federasyonu Başkanı Musa Aydın’ı genclerle buluşturdu. Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda yapılan ve genc yaştaki sporcuların buyuk ilgi gosterdiği etkinlikte, sporcu Metehan Başar ve Federasyon Başkanı Musa Aydın genclerle tecrubelerini paylaştı. “Spor hayatın her alanında var” Sporun insanı her şekilde geliştirdiğini soyleyen Metehan Başar, insan hayatının her alanında sporun etkisi olduğunu belirtti. Sporun fiziksel gelişimin yanı sıra zihinsel gelişimi de olumlu etkilediğini soyleyen Başar, “Mutlaka profesyonel sporcu olacağım diye bir şey yok. Sporla tanışan bir insanın spora devam etmesi halinde, bu durum mutlaka hayatının her alanına olumlu yansıyor. Fiziksel gelişimin yanında zihinsel gelişim de sağlıyor. Ozguvenli olma, doğru karar verme gibi diğer insanların bir adım onunde olmasını sağlıyor. Bundan dolayı cok kucuk yaştan itibaren cocukların spor yapmasını oneriyorum” dedi. “İdolum; amcam” Sporcu bir aileden geldiği icin hep sporun icinde olduğunu belirten milli sporcu Metehan Başar, kendisi gibi milli sporcu olan amcası Hakkı Başar’ın maclarını izleyerek buyuduğunu soyledi. Amcasının maclarını izleyerek gureş sporunu da sevdiğini dile getiren Başar, “Gureş sporunda gecmişten bugune bircok ornek alınabilecek sporcu var. O yuzden birini ornek gostermek zor. Benim ailemde sporcuydu. Ben amcamın maclarını izleyerek gureşe başladım. Cok kucuk yaştan itibaren amcam Hakkı Başar'ın gureş musabakalarını izliyordum televizyondan. Evet, bircok Turk sporcu uluslararası musabakalarda madalyalar kazandı, rekorlar kırdı. Hepsine ayrı ayrı saygı duyuyorum ama benim ornek aldığım kişi, benim gureşe başlamama vesile olan ve bu başarıları elde etmemi sağlayan amcam Hakkı Başar oldu” ifadelerini kullandı. İHA __________________