"Taha Akgul ve Rıza Kayaalp geziyor" eleştirisine cevap!
Spor Haberleri0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- "Taha Akgul ve Rıza Kayaalp geziyor" eleştirisine cevap!
-
06-10-2019, 23:46:55Turkiye Serbest Gureş Ligi’nin şampiyonu ASKİ Spor Kulubu’nun başkanı Mehmet Genc, başkent takımının sporcuları milli gureşciler Taha Akgul ve Rıza Kayaalp’in haksız eleştirilere maruz kaldığını dile getirdi. Turkiye Serbest Gureş Ligi’nin şampiyonu ASKİ Spor Kulubu’nun başkanı Mehmet Genc, başkent takımının sporcuları milli gureşciler Taha Akgul ve Rıza Kayaalp’in haksız eleştirilere maruz kaldığını dile getirdi. Anadolu Ajansı’nı şampiyonluk kupasıyla ziyaret eden Mehmet Genc, yaptığı acıklamada, "Bu 9. yıl şampiyonluğumuz, ASKİ Spor bir kere daha kendini kanıtladı. Turkiye’nin lokomotif sporu gureş, gureşin de lokomotifi ASKİ Spor. Bu kupa Ankara’mıza hayırlı olsun." dedi. Serbest stil gureşte olimpiyat, Avrupa ve dunya şampiyonlukları bulunan Taha Akgul ile grekoromen stil gureşte dunya ve Avrupa şampiyonalarında boynuna cok sayıda altın madalya asan Rıza Kayaalp’ın başkent kulubunun sporcuları olduğunu hatırlatan Genc, "Bu sporcular bizim, ulkemizin buyuk bir değeri. Altyapıdan bir Taha Akgul’un gelmesi icin belki 50 yıl bekleyeceğiz. Bu cocuklar 50 yıllık bir başarı yaptı." ifadelerini kullandı. Taha Akgul ve Rıza Kayaalp’i elendikleri dunya şampiyonası oncesinde elde ettikleri ustun başarılar nedeniyle herkesin kucakladığını aktaran Genc, "Bu cocuklar insan değil mi? Burada da yol kazası gecirdi. Olabilir, yenilebilir ama bu cocuklar onumuzdeki sene Avrupa ve dunya şampiyonasında sonra da 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalyanın en buyuk adayları. Cocuklar yenildi diye onları ateşe atacak halim yok. Şampiyon olduğunda kucaklayalım yenilince de cocukları ateşe atalım ve başarısızlığımızı onlara yukleyelim, yok oyle bir şey." değerlendirmesinde bulundu. "Taha gureşi bıraksa kimse bir şey diyemez" Rıza ve Taha ile konuştuğunu anlatan Genc, şoyle devam etti: "Tamam 2018’de yenildiniz, bu bir kazadır, onemli olan 2019 olimpiyat kotası yılı, bizim icin onemli olan bu’ dedim. Taha Akgul gureşi bıraksa kimse bir şey diyemez. Defalarca Avrupa ve dunya şampiyonu oldu ve ayrıca olimpiyat şampiyonu. Ama bu cocukların sosyal faaliyeti yok, bana gore yapması lazım. Bu cocuklar hangi kafeye oturacağını bile secer. Kendini duşunmuyor, her turlu tedbiri cocuk zaten kendi alıyor." Taha ve Rıza’nın kulup başkanı olarak kendisi ve gureş camiasının uzerine duşen gorevin "bu cocukları el ustunde değil baş ustunde tutmak" olduğunu vurgulayan Genc, "Taha ve Rıza’ya destek olup 2019 ve 2020’ye hazırlamamız lazım. Bu 2018’deki dunya şampiyonası bir kazaydı. Hem Rıza, hem Taha, ikisi de aslandır, aslanlar da duştuğu yerden kalkmasını bilir. 2020’deki olimpiyatlarda altın madalyanın en buyuk adayları da bu iki cocuktur. 2020 olimpiyatlarında şampiyonluğa en yakın kim dersiniz ben Taha ve Rıza kardeşlerimi soylerim." diye konuştu. "Tek yenilen bunlar değil ki" Mehmet Genc, Turk gureşinde şu anda Taha Akgul’un yerine gecebilecek altyapıdan tek bir ismin dahi soylenemeyeceğini iddia etti. Gureş Milli Takımı’nın şampiyonalara 30 sporcuyla gittiğini vurgulayan Genc, "Tek yenilen bunlar değil ki zaten bir tane altın madalyayla donduk." dedi. Dunya şampiyonasında madalya alan sporcuların arasında ASKİ Spor gureşcilerinin de yer aldığını dile getiren Genc, şunları soyledi: "Taha Akgul, Avrupa, dunya ve olimpiyat şampiyonudur. Adını altın harflerle yazdırmıştır, bu ulkenin pırlantasıdır, keza Rıza Kayaalp de aynı şekildedir. Herkesin aklında aynı şey var ’şampiyon olacaklar’, ben de istiyorum şampiyon olsunlar." "Bu cocuklar gazinoya mı gitti" Mehmet Genc, şampiyon gureşcilere "camur atıldığını" belirterek "Bu iki cocuğa camur atarak diyorlar ki ’Sağda solda geziyorlar.’ Bu cocuklar gazinoya mı gitti, pavyona mı gitti." ifadelerini kullandı. Gureş camiasından "Bu cocuklar cok geziyor." eleştirisi yapıldığını dile getiren Genc, sozlerini şoyle tamamladı: "Bu cocuklar antrenman mı yapmadı, kampa mı gelmedi, kamptan mı kactı. Milli takıma sporcu vermekten gurur duyuyorum. Amacımız bu. Milli takıma verdiğin sporcu artık senden cıkıyor, savaşını ulke icin veriyor. Sen sporcuyu koruyacağına, kendi başarısızlığını gizlemeye calışıyor, ’bu iki sporcu başarısız’ diyorsun. Ben cocuklara, ’Bu sizin vereceğiniz bir cevap değil, cevabını ben veririm.’ diyorum, onlar da konuşmuyor." AA __________________