Yasemin Adar'dan fair play mesajı: Rakip değil insan!
Spor Haberleri0 Mesaj
●13 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Yasemin Adar'dan fair play mesajı: Rakip değil insan!
-
06-10-2019, 23:46:30Gureş Federasyonu dun TSYD Genel Merkezi’nde 2018 yılını değerlendirdiği bir basın toplantısı duzenlerken Dunya Fair Play Ozel Odulu’ne layık gorulen Yasemin Adar'ın fair play mesajı ilac gibi geldi. Gureş Federasyonu dun TSYD Genel Merkezi’nde 2018 yılını değerlendirdiği bir basın toplantısı duzenledi. Toplantıda Dunya ve Avupa Şampiyonu kadın gureşcimiz Yasemin Adar da vardı. Kadın gureşinde ulkemize ilkleri yaşatarak spor tarihimize adını altın harflerle yazdıran Adar’ın elde ettiği başarılarının yanısıra toplumun pek bilmediği bir ozelliği daha vardı. Macaristan’da yapılan Dunya Şampiyonası’nda yarı finalde karşılaştığı Macar gureşci dizinden sakatlanınca musabakanın kalan bolumunde rakibinin sakat ayağına hamle yapmamış ve Dunya Fair Play Ozel Odulu’ne layık gorulmuştu. Toplantıda Adar’a, İstihbarat Şefimiz Huseyin Sakarya tarafından bu davranışı ve kazandığı odul hatırlatıldı ve macı riske etme pahasına neden boyle davrandığı soruldu. Yasemin Hanım’ın verdiği cevap ders niteliğindeydi: “Cunku rakibim once insan! Ona bir insana nasıl davranılması gerekiyorsa oyle davranmalıydım. Ben de sakatlık gecirdim ve bunun ne demek olduğunu cok iyi biliyorum. Genc sporculara da bu yonde tavsiyede bulunuyorum.” Toplumun giderek kutuplaştığı şu gunlerde rakibine empatiyle yaklaşan Yasemin Adar’ın fair play mesajı doğrusu ilac gibi geldi. Umarım, sadece genc sporcular değil, toplum olarak fair play’i bir yaşam bicimi haline getirir ve kısa zamanda deva buluruz! İnternethaber __________________