Turkiye Gureş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 2019 yılının kendileri acısından kalifikasyon yılı olduğunu, 2020 olimpiyat vizelerinin tamamını 2019’daki dunya şampiyonasında kazanmak istediklerini soyledi. Turkiye Gureş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 2019 yılının kendileri acısından kalifikasyon yılı olduğunu, 2020 olimpiyat vizelerinin tamamını 2019’daki dunya şampiyonasında kazanmak istediklerini soyledi. Aydın, AA muhabirine yaptığı acıklamada, onceki yıllara nazaran gureşte başarı beklentisinin daha da yukseldiğini belirtti. Bu yılı, 2020 Tokyo Olimpiyatları’na gidiş icin onemli gorduklerini vurgulayan Aydın, şoyle konuştu: "Onemli olan 2019. Bizim icin kalifikasyon, kota, vize niteliği taşıdığı icin 2019 Dunya Şampiyonası bizim icin onemli. Bu anlamda butun hazırlıklarımız, 2020 vizelerini 2019’daki dunya şampiyonasından almak yonunde olacaktır. Bundan dolayı calışmalarımızı, programlarımızı, kamplarımızı ve turnuvalarımızı hazırladık. İnşallah hedefimiz Kazakistan’da yapılacak Dunya Şampiyonasında vize alarak 2020’ye rahat bir şekilde hazırlanmak olacaktır. Olimpiyatlar icin cıtamız yukseldi, 2012 olimpiyatlarında 1 madalyamız varken 2016’da 5 madalya kazandık. Artık milletin beklentisi cok yuksek. Biz bunu goruyoruz, bu bilinc icindeyiz, yukumuz cok ağır. Hedefimiz 5 madalyanın altına duşmemek." "2018 yılı cok başarılı gecti" Kamuoyunun gureşi "Rıza ve Taha" olarak gorduğunu dile getiren Aydın, onların başarısına alışıldığını belirterek, "Bu sene onların yol kazasına uğramaları, otomatikman gureşte bir sarsıntı oluşturdu. Her şey ortada, dunya şampiyonasında 5 final yapmışız, 1 şampiyon cıkarmışız, 9 madalya kazanmışız. Avrupa’da 5 şampiyon cıkarmış, 13 madalya kazanmışız." ifadelerini kullandı. Aydın, Rıza Kayaalp ve Taha Akgul’un 2019’da başarılarına devam edeceklerini belirterek, şunları kaydetti: "Gureş tabii Rıza ve Taha’dan ibaret değil ancak onlar bizim cok buyuk değerlerimiz, şampiyonlarımız ve yeteneklerimiz. Oyle inanıyorum ki, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda bu cocuklar yine bizim yuzumuzu guldurecek, ulkemize altın madalya kazandıracaktır. Ondan hic şuphemiz yok, zaman zaman bu tur kazaların olması normal. Bu cocuklar robot değil, onlar da insan. Onemli olan bu yenilgiden ders cıkarmak, ders almak. Ben hem bizim hem teknik ekibin hem de sporcuların da bundan ders aldıklarını goruyorum. Yaptığımız butun değerlendirmeler sonucu buna inandım. İnşallah 2019’da bu sporcularımız yine ulkemizi başarıyla temsil edeceklerdir ve 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda ulkemize altın madalya kazandıracaklardır." 2018 yılında Rusya’da duzenlenen Avrupa Şampiyonası’nı anımsatan Aydın, "Gureşcilerimiz cok buyuk bir başarıya imza attılar, 5 şampiyonluk ve 13 madalya kazandık. Rusya gibi bir yerde 13 madalya almak gercekten cok zor, gureşcilerimizi ve teknik ekibi tebrik ediyorum. Akabinde Macaristan’da yapılan Dunya Şampiyonası gercekten zor bir turnuvaydı. Orada da şampiyon cıkardık. 2018 bizim icin cok başarılı gecti." diyerek sozlerini tamamladı. Gazeteler __________________