Turkiye Greko-Romen Gureş Şampiyonası sona erdi
Spor Haberleri0 Mesaj
●13 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Turkiye Greko-Romen Gureş Şampiyonası sona erdi
-
06-10-2019, 23:46:05Bursa'da duzenlenen Turkiye Buyukler Greko-Romen Gureş Şampiyonası bugun yapılan final maclarıyla sona erdi Bursa'da duzenlenen Turkiye Buyukler Greko-Romen Gureş Şampiyonası bugun yapılan final maclarıyla sona erdi. Dereceye giren gureşciler madalyalarını alırken, takımlarda İstanbul uyukşehir Belediyespor 1'inci, Ankara ASKİ 2'nci, Pendik İhtisas Spor Kulubu 3'uncu olarak kupalarını aldı. Bursa Ataturk Kapalı Spor Salonu'nda gercekleştirilen Turkiye Buyukler Greko-Romen Gureş Şampiyonası'nda 60,67,77,87 ve 130 kiloda dereceye giren gureşciler şoyle; 60 kiloda: 1. Kerem KAMAL (Pendik Spor İhtisas Kulubu) 2. Mustafa SAĞLAM (Kayseri Şekerspor) 3. Ayhan KARAKUŞ (Kasımpaşa) 3. Ahmet UYAR (İstanbul Buyukşehir Belediyespor) 67 kiloda: 1. Hacı KARAKUŞ Pendik İhtisas Spor Kulubu) 2. Abdulsamed BAŞAR (İstanbul Buyukşehir Belediyespor) 3. M.Mustafa ŞAHİN (Caykur Rizespor) 3. İbrahim CELİKER (Akhisar Belediyespor) 77 kiloda: 1. Serkan AKKOYUN (Pendik İhtisas Spor Kulubu) 2. Aslan ATEM (İstanbul Buyukşehir Belediyespor) 3. Yunus Emre BAŞAR (İstanbul Buyukşehir Belediyespor) 3. Ali Osman ERBAY (İstanbul Buyukşehir Belediyespor) 87 kiloda : 1. Doğan GOKTAŞ (Ankara ASKİ) 2. Emin Can ENEZ (Kayseri Şekerspor) 3. Ali CENGİZ (Ankara ASKİ) 3. Salih AYDIN (İstanbul Buyukşehir Belediyespor) 130 kiloda: 1. Osman YILDIRIM (Ankara ASKİ) 2. Ali Nail ARSLAN (Kayseri Şekerspor) 3. Yakup YERLİKAYA (Ankara EGO) 3. Burak CAKIRCA (İstanbul Buyukşehir Belediyespor) Bu sonuclara gore oluşan takım sıralaması şoyle: 1. İstanbul Buyukşehir Belediyespor 185 Puan 2. Ankara ASKİ 135 Puan Spor Kulubu 3. Pendik İhtisas Spor Kulubu 132 Puan 4. Kayseri Şekerspor 130 Puan ''GUZEL BİR TURNUVA OLDU" Turnuvanın ardından DHA muhabirine konuşan Ankara ASKİ Spor Kulubu Başkanı Mehmet Genc, Bursa'da duzenlenen turnuvanın kendileri icin verimli gectiğini belirtti. Kulup olarak turnuvada 2'nci olduklarını belirten Genc, "Cocuklar ellerinden geleni yaptı. Derecelerini aldılar. Bizim icin verimli gecti. Bu turnuvada 3 altın madalyamız var. Gumuş madalyalarımız, bronz madalyalarımız var. Ancak kulup olarak başarı sadece madalya alan gureşcilerimizin değil. Burada takımımızın 2'nci olmasında 5'inciler, 6'ncılarında katkısı oldu. Ben Butun gureşci kardeşlerime teşekkur ediyorum" dedi. Ankara ASKİ Spor Kulubu olarak en son Dunya Şampiyonası'na 5 sporcu gonderdiklerini soyleyen Mehmet Genc, "Bu milli takımın yuzde 50'si demek. Hedefimiz yine aynı şekilde milli takıma yuzde 50-60 oranında sporcu gondermek. Biz burada sporcularımızı yetiştiriyoruz. Cocuklar orada milli mayoyu giyiyorlar, İstiklal Marşı'nı okutuyorlar, Turk bayrağını goklere cekiyorlar. Bizim icin en guzel keyif, en guzel mutluluk da bu" diye konuştu. "TURKİYE ŞAMPİYONLUĞU BİZİM İCİN HEP BASAMAK OLDU" Turnuvada 130 kiloda kulubunu temsil ederek şampiyon olan Ankara ASKİ Spor Kulubu gureşcisi Osman Yıldırım, "Şukurler olsun hem benim acımdan hem de kulubum acısından turnuva cok iyi şekilde neticelendi. Kilomda 1'inci oldum. Takım halinde de 2'nci olduk. Tabi kulubumuzde Dunya 2'ncisi Emrah Kuş ve Dunya 3'ncusu Rahman Bilici gerek sakatlık gerekse fiziksel rahatsızlıklardan dolayı bu turnuvaya katılamadılar. Takımımızın bu nedenle 2'nci olduğunu duşunuyorum. Şukurler olsun biz iyi bir takımız. Bizim hedeflerimiz kulup olarak hic bir zaman Turkiye şampiyonluğu olmadı. Bu yalnızca bizim onumuzdeki bir basamak. Biz her zaman Avrupa ve dunya şampiyonluklarını hedefliyoruz. 2018 yılında benim Avrupa 2'nciliğim, dunya 2'nciliğim ve Dunya Universiteler şampiyonluğum var. İnşallah biz bunların sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Bundan sonra Sırbistan'da Avrupa U23 Şampiyonası yapılacak. Hicbir zaman 2'nciliği, 3'unculuğu hedeflemiyoruz. İnşallah o turnuvaya da guzel şekilde hazırlanıp şampiyon olmak istiyoruz." şeklinde konuştu. Gazeteler __________________