Taha Akgul: "Ulkemi en iyi şekilde temsil edeceğim"
Spor Haberleri0 Mesaj
●12 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Taha Akgul: "Ulkemi en iyi şekilde temsil edeceğim"
-
06-10-2019, 23:45:34Turkiye Gureş Federasyonu tarafından duzenlenen Turkiye Buyukler Serbest Gureş Şampiyonası, Corum'da devam ediyor. Şampiyona ile ilgili değerlendirmeler bulunan olimpiyat şampiyonu Taha Akgul ise "Burada kulubum adına mucadele ediyorum. İnşallah burada gureşip, oradaki turnuvada ulkemi en iyi şekilde temsil edip birinci olmak istiyorum" dedi. Turkiye Gureş Federasyonu tarafından duzenlenen Turkiye Buyukler Serbest Gureş Şampiyonası, Corum'da devam ediyor. Turkiye Buyukler Serbest Gureş Şampiyonası musabakaları 15 Temmuz Spor Salonu'nda yapıldı. 45 ilden 600 sporcunun katıldığı şampiyonada musabakalar buyuk cekişme ve heyecanla sahne oldu. Yarın sona erecek şampiyonada bugun final musabakaları oynanırken, gureşseverler Taha Akgul ve Fatih Erdin'in mucadele ettiği musabakaları yakından takip etti. ADEM VARLIK: "BUTUN HEDEFİMİZ 2020 TOKYO OLİMPİYATLARI'NA TAM KADRO GİDEBİLMEK" Şampiyona ile ilgili değerlendirmeler bulunan Turkiye Gureş Federasyonu Milli Takımlar Koordinatoru Adem Varlık, "Gecen hafta ici ve hafta sonunda Bursa ve Yalova'da Turkiye şampiyonamız vardı. Bursa'da Grekoromen Turkiye Şampiyonası'nı tamamladık. Ardından Kadınlar Turkiye Şampiyonası'nı Yalova'da yaptık. Corum'da ise Serbest Stil Turkiye Şampiyonası'nı gercekleştiriyoruz. Butun bunlar 2020 Tokyo Olimpiyatları hazırlıkları icerisinde onemli organizasyonlar" dedi. Varlık sozlerini şoyle surdurdu: "2019 yılı, Tokyo Olimpiyatları icin vize ve kota senesi. Kazakistan'da yapılacak Dunya Şampiyonası'nda butun ulkeler olimpiyat icin kota almaya calışacaklar. Bizim de hedefimiz orası. 2019 yılı icerisinde inşallah sporcularımızla en yuksek alanda kota almak icin mucadele vereceğiz. Butun hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatları'na tam kadro gidebilmek. Cunku artık Turk gureşi halkın gonlunde bir efsane. İşte bu efsanenin geri donuşu 2015'de Amerika'da başladı. İnşallah Tokyo'da da 52 yıl değil, belki de 60 yıl aradan sonra en buyuk başarıya ulaşmak istiyoruz." MEHMET GENC: "BAŞARILARIMIZI SURDURMEK İSTİYORUZ" Ankara ASKİ Spor Kulubu Başkanı Mehmet Genc ise organizasyondaki hedeflerinin hem bireysel hem de takım olarak şampiyonluk elde etmek olduğunu soyleyerek, "Olimpiyat şampiyonumuz, takım kaptanımız Taha Akgul de burada gureşiyor. Hedefimiz takım olarak Turkiye şampiyonu olmak. ASKİ Spor Kulubu olarak pek cok sporcumuz bugune kadar buyuk başarılara imza attı, bundan sonra da atmayı surdureceğiz" şeklinde konuştu. TAHA AKGUL: "ULKEMİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM" Ankara ASKİ Spor'un gureşcisi olimpiyat şampiyonu Taha Akgul ise "Burada kulubum adına mucadele ediyorum. Genc sporcu arkadaşlarım var. Onlara karşı mucadele veriyorum. Onumuzdeki hafta uluslararası bir turnuvamız var. Onun oncesinde burada gureşmem cok iyi olacak. Cok iyi bir antrenman olacak. İnşallah burada gureşip, oradaki turnuvada ulkemi en iyi şekilde temsil edip birinci olmak istiyorum" dedi. Gazeteler __________________