Taha Akgul: Biz bu saygınlığı ve sevgiyi kolay kazanmadık
Spor Haberleri0 Mesaj
●13 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Taha Akgul: Biz bu saygınlığı ve sevgiyi kolay kazanmadık
-
06-10-2019, 23:45:24Olimpiyat, dunya ve Avrupa şampiyonu milli gureşci Taha Akgul, bu yıl en buyuk hedefinin Avrupa ve Dunya Şampiyonalarında kursunun en yuksek basamağına cıkmak olduğunu soyledi. Macaristan’daki son Dunya Şampiyonası’nı madalyasız kapatan milli gureşci, AA muhabirine acıklamalarda bulundu. Geride kalan 3-4 seneye gore daha iyi durumda olduğunu anlatan şampiyon gureşci, "Yeni yılda hedef dunya ve Avrupa şampiyonluğu. Biz bu saygınlığı ve sevgiyi kolay kazanmadık. Hicbir şekilde kendimizi bozmadan bu yolda devam ediyoruz. Bundan sonra da boyle olacak. Onemli olan insanlığın ve karakterinle ornek olabilmek." ifadelerini kullandı. Dunya Şampiyonası’nda aldığı kotu sonucu Avrupa Şampiyonası’nda telafi etmek istediğini belirten milli gureşci, "2-3 sene daha gureş yapacağım. Onu da zirvede yapmak istiyorum. Cunku ben zirveye alışmış bir sporcuyum. Yenilgiler bize ağır geliyor ve travması buyuk oluyor. 2019 ve 2020 yıllarında yine zirvede olmak istiyorum." şeklinde konuştu. Başarılı sporcu, gecen yılki Dunya Şampiyonası’nın kendi acısından iyi gecmediğini belirterek, şunları kaydetti: "8-9 yıl sonra ilk kez bir şampiyonadan eli boş dondum. Onun sonrasında hemen calışmalara başladım. Allah bize cok buyuk başarılar nasip etti. Bir musabakayla biz bu işi bırakacak değiliz. Yenilir yenilmez ulkeme donerek calışmalara başladım. Ben inanclı bir insanım ve bunda da bir hayır olduğunu duşundum. Cok şukur durumum iyi. Sakatlığım yok. Evden cıkmayan bir sporcuyum. Ev, antrenman ve tekrar eve gelen bir sporcuyum. Sporu bırakana kadar da boyle devam edecek." "Daha fazla musabakalara gireceğim" Mantıklı ve doğru eleştirilere acık olduğunu dile getiren Taha Akgul, "Kaybetmemde teknik acıdan eksikler olabilir. Son 2-3 yıldır musabakalara az girdim. Daha fazla musabakalara gireceğim. Cunku mac tecrubesi cok farklı. Musabaka sayısını artırıp, tekrardan kaybettiğim zirveye ulaşacağım." ifadelerini kullandı. Kendisinin topluma mal olmuş sporcu olduğunu vurgulayan Taha Akgul, "Bizim kesinlikle halkla ic ice olmamız gerekiyor. Yenilgimizi başka sebeplere bağlayanlar oldu. Ben topluma faydalı olmaya calışıyorum. Bu nedenle katıldığım toplantılar genellikle toplumun faydasına olan şeyler." şeklinde goruşlerini aktardı. Rakipleri Turkiye’ye gelecek Turkiye’de kendisiyle idman yapacak sporcu bulamayan ve bu nedenle gecen sene ABD’de kamplar yapan milli sporcu, rakiplerini bu yıl milli takım kamplarına davet edeceğini belirtti. ABD’de gecen yıl kamp yaptığı sporcuların yanı sıra başka gureşcilerin de kamplara geleceğini ifade eden Taha, "Bu sene inşallah onları milli takım kampına davet edeceğiz. Gelmek istiyorlar. Kendileri Turkiye’yi merak ediyor. Sadece ABD’den değil, başka ulkelerden sporcular da olacak. Onlarla birlikte ikili calışmalar yapacağız." diye konuştu. Şehit ve gazileri unutmadı Şampiyon gureşci Taha Akgul, Mehmetcik Vakfına bağışta bulunarak şehit aileleri ve gazileri unutmadığını gosterdi. Kendisinin katıldığı programların bu nitelikte olduğuna vurgu yapan Taha, sozlerini şoyle tamamladı: "Mehmetcik Vakfına guzel bir bağışta bulundum. Elime bir kaynak gecmişti. Bunu nasıl değerlendirebilir diye duşunuyordum. İstişare yaptık. Mehmetciğimiz biz rahat uyuyalım diye Doğu ve Guneydoğu’da buyuk bir mucadele veriyor. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz icin en uygun yerin Mehmetcik Vakfı olduğunu duşunduk ve yardımda bulunduk. Bir farkındalık oluşturma anlamında boyle bir şey duşunduk. Turkiye’de kazancı ve durumu iyi olan herkese inşallah ornek olur. Cunku biz onların sayesinde ayaktayız." Gazeteler __________________