Vahide Nur Gok, Yasemin Adar’ın izinden gidiyor
Spor Haberleri0 Mesaj
●13 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Vahide Nur Gok, Yasemin Adar’ın izinden gidiyor
-
06-10-2019, 23:45:17Kariyerine kendisine ornek aldığı dunya şampiyonu milli gureşci Yasemin Adar gibi gulle atma ile başlayan Vahide Nur Gok, kısa surede onemli başarılara imza attı. Avrupa ikinciliği elde eden milli gureşci, Avrupa ve dunya şampiyonu olmak icin TOHM’daki antrenmanlarında Yasemin Adar’la mindere cıkıyor. Kariyerine kendisine ornek aldığı dunya şampiyonu milli gureşci Yasemin Adar gibi gulle atma ile başlayan Vahide Nur Gok, kısa surede onemli başarılara imza attı. Burdur Emniyet Spor Kulubu atletizm takımında gulle atarak profesyonel spor hayatına adım atan Vahide Nur (17), bir sure sonra ceşitli nedenlerle atletizm takımından ayrıldı. Antrenorunun teklifiyle 2 yıl once gureşe başlayan milli sporcu, ailesinin destekleriyle devam ettiği gureşte, Turkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezinde (TOHM) pek cok milli gureşcinin tecrubesiyle başarılara imza atmak icin calışıyor. "Ornek alıyorum" dediği dunya şampiyonu Yasemin Adar’la yaptığı antrenmanlarla her gun farklı bir tecrube edinen, Turkiye şampiyonlukları, Avrupa ikinciliği bulunan milli gureşci Vahide Nur Gok, "kadından gureşci olmaz" on yargısını kırmak adına daha fazla ter dokuyor. - "Kadınlar isterse her şeyin ustesinden gelir" AA muhabirine gureşteki hedeflerini anlatan Vahide Nur, erkek egemen gureş sporunda kadınların da artık soz sahibi olduğunu soyledi. Bircok insanın gureşi erkek sporu olarak adlandırdığını belirten Vahide Nur, "Kadından gureşci olmaz’ diyorlar, on yargıyı kırmaya calışıyoruz. Kadınlar isterse her şeyin ustesinden gelir. Bunun en guzel orneklerini gureşte ve diğer alanlarda gorebiliyoruz. İstiklal Marşı’mızı dunyanın dort bir yanında okutan, şanlı bayrağımız dalgalandıran cok sayıda kadın sporcumuz var. Turk kadın gureşciler de dunyada cok guzel dereceler elde ettiler, inşallah onların izinden gideceğiz." değerlendirmesinde bulundu. Dunya şampiyonu Yasemin Adar’ı ornek aldığını anlatan Vahide Nur, Avrupa ve dunya şampiyonu olarak Turk bayrağını Yasemin Adar gibi gondere cektirmek istediğini dile getirdi. Gecen yıl Tekirdağ’da duzenlenen Turkiye Şampiyonası’nda birinci olduğunu anlatan Vahide Nur, şunları kaydetti: "Bunun dışında milli takım kamplarımız vardı ve cok guzel gecti. Turkiye’de duzenlenen Zafer Turnuvası’nda da şampiyon oldum. Yine gecen yıl Makedonya’nın başkenti Uskup’te duzenlenen Avrupa Şampiyonası’na katıldım burada Avrupa ikincisi oldum. Ayrıca haziran ayındaki turnuvada da şampiyonluk elde ettim. Avrupa şampiyonasında ikinci olduğum icin Genclik Olimpiyatlarına katılmak icin kota aldım. Arjantin’de yapılan olimpiyatlara katıldım. Yıldızlar kategorisini bu yıl tamamladım, gencler, 23 yaş altı ve buyuklerde gureşebiliyorum. Şu anda tek hedefim, idolum olan ve beni veliahtı gosterdikleri Yasemin ablam gibi buyuklerde Avrupa ve dunya şampiyonu olmayı hedefliyorum. Yasemin ablam gibi olmak istiyorum. Şubat ayında Gencler Turkiye Şampiyonası ve haziran ayında da İspanya’da duzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyorum." - Yasemin Adar: "Benden daha şanslılar" Dunya şampiyonu Yasemin Adar da kadın sporcuların dunyada her branşta onemli başarılar elde ettiğini belirtti. Vahide Nur’un gureşte umut vadeden milli sporculardan olduğunu anlatan Yasemin, "Vahide’ye ve diğer gureşcilere her zaman destek oluyorum. Benden daha şanslılar. Benim onumde gureşte ornek alabileceğim bir kadın sporcu yoktu. Ama ben burada, Edirne TOHM’da onlara ornek oluyor ve ablalık yapıyorum. Nasıl zorluklarla mucadele ederek başarılar elde edilebileceklerini gosteriyorum, teşvik ediyorum. Genclik ve Spor Bakanlığı da TOHM’ları acarak altyapı icin onemli bir eksiği tamamladı." diye konuştu. Antrenor Turan Aslanturk ise Vahide Nur Gok’un Avrupa ve Turkiye’de onemli başarılar elde ettiğini belirterek, "Vahide Nur, Avrupa ikincisi olarak Yasemin Adar’ın izinden gittiğini ispatladı. Gelecek vadeden bir sporcu, inşallah Adar’ın veliaht olarak geliyor." ifadelerini kullandı. TOHM’da 27 milli kadın gureşcinin şampiyonalara hazırlandığını aktaran Aslanturk, "Haftanın 6 gunu antrenman yapıyorlar. Kadın gureşinde altyapıda bu sayede gelişiyor." yorumunu yaptı. AA __________________