Milliler Baku'ye gitti! PDT
Spor Haberleri0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Milliler Baku'ye gitti! PDT
-
06-10-2019, 23:45:15Gerekoromen Gureş Milli Takımı Dunya Şampiyonası'na katılmak icin Azerbaycan'ın başkenti Baku'ye gitti. Turkiye Dunya Şampiyonası'nda 7 gureşcimiz tarafından temsil edilecek. Mucadelenin 17 Eylul Pazartesi gunu başlayacağı grekoromen stilde Turkiye'yi Haşim Baykara (55 kilo), Bunyamin Emik (60 kilo), Şeref Eroğlu (66 kilo), Mahmut Altay (74 kilo), Nazmi Avluca (84 kilo), Serken Ozden (96 kilo) ve İsmail Guzel (120 kilo) temsil edecek. Avrupa ve Dunya Şampiyonu gureşcimiz Şeref Eroğlu Baku'ye hareket oncesinde Ataturk Havalimanı'nda yaptığı acıklamada yoğun bir calışma donemi gecirdiklerini belirterek, "Takım olarak hazırız ve iyi durumdayız. Gecen yıl Cin'de kazandığımz Dunya Şampiyonluğu'nu bu sene de takım olarak devam ettirmek istiyoruz. Ferdi olarak ise en azından 4-5 madalya hedefliyoruz. Şampiyonada hepimiz kendi klasını konuşturur ve kendi havasını yakalarsa sikletinde madalya alacaktır. Bu da bizi takım sıralamasında ust sıralara cıkaracaktır. İlk olarak pazartesi 3 kiloda mindere cıkacağız. İnşallah bu mubarek Ramazan ayında milletimizin dualarıyla madalyaları almaya calışacağız" dedi. Bu Dunya Şampiyonası'nın Olimpiyatlara katılma acısından cok onemli olduğunu vurgulayarak, "İlk 8'e giremeyen olimpiyat hakkını riske atmıy olacak. Onun icin ben cok iyi bir hazırlık donemi gecirdim. Sağ omuzunda bir yırtık vardı. 2 aydır onunla uğraşıyordum. Allaha şukur bu sakatlığı da atlattım. Kendimi iyi hissediyoum. Gecen seneki Dunya Şampiyonası'na gore cok daha iyiyim. İnşallah bunun karşılığını madalya olarak alırım" şeklinde konuştu. Gureş Federasyonu Osman Aşkın Bak ise takımın tecrubeli isimlerden oluştuğunu kaydederek, "İyi hazırlandık. Bu şampiyona olimpiyat barajı niteliği taşıdığı icin cok zor gececek. İnşallah buradan hem olimpiyat vizesi icin gerekli neticeleri hem de ardından ulkemize madalyalarla donmek istiyoruz. Cocuklarımıza guveniyoruz" ifadelerini kullandı. 120 kiloda mucadele edecek olan gureşcimiz İsmail Guzel de "Artık son yolculuk. Cok iyi calıştık. Mucadelemiz gecen sene olduğu gibi hem dunya şampiyonluğu hem de bireysel olarak altın madala kazanmak" dedi. __________________