Olimpiyat şampiyonu milli gureşci Taha Akgul, Gurcu asıllı sporcular Levan Berianidze, David Modzmanashvili ve Giorgi Meshvildishvili ile antrenman yapacak. Olimpiyat, dunya ve Avrupa şampiyonu milli gureşci Taha Akgul, Gurcu asıllı sporcularla antrenman yapacak. Turkiye Gureş Federasyonundan (TGF) yapılan acıklamaya gore ağır sıklette partner bulmakta zorlanan Taha Akgul’un sorunu, federasyonun calışmaları sonucu giderildi. Milli sporcu, bu kapsamda Gurcu asıllı gureşciler Levan Berianidze, David Modzmanashvili ve Giorgi Meshvildishvili ile calışacak. Taha, olimpiyatlara kadar hazırlıklarını bu uc gureşciyle surdurecek. Acıklamada goruşlerine yer verilen milli gureşci Taha Akgul, "Benim en buyuk sıkıntım partner problemiydi. Gurcu gureşciler Levan Berianidze, David Modzmanashvili ve Giorgi Meshvildishvili son derece başarılı gureşciler ve hepsi benim icin iyi birer partner. Artık olimpiyatlara cok daha iyi hazırlanacağım. Bizlere her turlu calışma imkanı sunan başta federasyon başkanımız Musa Aydın olmak uzere tum yoneticilerimize teşekkur ederim." ifadelerini kullandı. Elmadağ kampına katılan gureşciler ise Turkiye’de olmaktan ve Taha Akgul’le idman yapmaktan mutlu olduklarını belirttiler. TGF Başkanı Musa Aydın ise gureşin Turk sporunun lokomotif branşı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Ulkemize yıllardır en fazla madalyayı hep gureş kazandırdı. 2016 Rio Olimpiyatları’nda Turkiye’nin aldığı 8 madalyanın 5’i gureşten geldi. Dolayısıyla sorumluluklarımızın farkındayız. Sporcularımızın başarılı olması icin gece gunduz calışıyoruz. Ozellikle Taha Akgul ve Rıza Kayaalp bizim goz bebeğimiz. Onların en buyuk sıkıntıları partner problemiydi. Yaptığımız calışmalar sonrasında 3 Gurcu gureşciyi Elmadağ kampına getirdik. Şu ana kadar Taha da bu partnerden cok memnun. Olimpiyatlara kadar bu uc gureşciyle hazırlık yapacak Taha, inanıyorum ki bizlere 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda bir altın madalya daha kazandıracak." Taha Akgul, daha once de partner problemi nedeniyle ABD’li gureşci Kyle Snyder ile ikili kamp yapmıştı. AA __________________