Sırbistan’da duzenlenen U23 Avrupa Gureş Şampiyonası’nda Grekoromen 60 kiloda şampiyon olarak Turk bayrağını gondere cektiren Kerem Kamal, gureşe ilk adımını attığı Manisa Genclik ve Spor İl Mudurluğu’nde gorkemli bir şekilde karşılandı. Davul zurna eşliğinde pankartlarla karşılanan Kamal, bundan sonraki hedefinin Buyukler Dunya Şampiyonası’nda dereceye girip, olimpiyat vizesi almak olduğunu soyledi. Sırbistan’da duzenlenen U23 Avrupa Gureş Şampiyonası’nda Grekoromen 60 kiloda şampiyon olarak Turk bayrağını gondere cektiren Kerem Kamal, gureşe ilk adımını attığı Manisa Genclik ve Spor İl Mudurluğu’nde gorkemli bir şekilde karşılandı. Davul zurna eşliğinde pankartlarla karşılanan Kamal, bundan sonraki hedefinin Buyukler Dunya Şampiyonası’nda dereceye girip, olimpiyat vizesi almak olduğunu soyledi. U23 Avrupa Gureş Şampiyonası’nda Grekoromen 60 kiloda altın madalya kazanan Kerem Kamal, Manisa'da coşkulu bir şekilde karşılandı. Manisa Genclik ve Spor İl Muduru Yunus Ozturk, 5. kez Avrupa şampiyonu olan Kamal'ı, şube mudurleri, kurum personeli, antrenorler ve sporcularla birlikte İl Mudurluğu binası onunde karşıladı. Pankartın yanı sıra davul ve zurna eşliğinde karşılanan Kamal, vatandaşlara lokma dağıttı. Ozturk: "Kerem'den olimpiyat şampiyonluğu bekliyoruz" Genclik ve Spor İl Muduru Yunus Ozturk, yetenek taramalarından keşfettikleri Kerem Kamal’ın başarılarıyla gurur duyduklarını soyledi. Kerem’den Olimpiyat şampiyonluğu beklediklerini kaydeden Ozturk, “Kerem kardeşimiz, yıllar once Avni Gemicioğlu Ortaokulu’nda İl Mudurluğumuzun yetenek taramasından cıktı. O gunden sonra defalarca Avrupa ve dunya şampiyonluğu elde etti. İnşallah olimpiyatlarda da ismini duyurup şampiyon olmasını istiyoruz. Buyuk organizasyonda Turk bayrağımızı dalgalandırmasını arzu ediyoruz. Milli gururumuz olduğu icin, bize ait bir parca olduğu icin onunla gurur duyuyoruz. Başarılarının devamını diliyorum. Aynı zamanda Kerem’i dunyaya getirip yetiştiren ailesine, onun bugunlere gelmesinde buyuk pay sahibi olan Suleyman Gungor hocamıza da ozellikle teşekkur ediyorum. Biz istiyoruz ki ulkemizde Kerem Kamal'ların, Suleyman Gungor’lerin sayısı artsın” dedi. Kamal: “Buyukler Dunya Şampiyonası’nda vizeyi alacağım” Kariyerinde 5. kez Avrupa şampiyonu olduğu icin mutlu olduğunu soyleyen Kerem Kamal ise hedefleriyle ilgili olarak şunları soyledi: “Kendi adıma cok mutluyum, ulkemiz ve Manisa'mız adına da cok gururluyum. Cok şukur İstiklal Marşı'mızı dinletmek yine bana nasip oldu. Suleyman hocamla birlikte cıktığımız her macta en iyi sonucu alıp, olimpiyatlarda da ulkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Ekim ayında yapılacak Buyukler Dunya Şampiyonası’nda oncelikli olarak ilk 6’ya girip, olimpiyat vizesi almak icin mucadele edeceğim. Beni bağrına basan Genclik ve Spor İl Mudurluğumuze teşekkur ediyorum." Antrenor Suleyman Gungor de Kerem Kamal gibi değerlerin kolay yetişmediğinin altını cizerek, başarıların devamının geleceğine inandığını soyledi. Genclik ve Spor İl Muduru Yunus Ozturk, konuşmaların ardından Kerem Kamal’a altın takdim etti. İHA __________________