Milli gureşci Taha Akgul yuksek lisans diplomasını aldı
Spor Haberleri0 Mesaj
●12 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Milli gureşci Taha Akgul yuksek lisans diplomasını aldı
-
06-10-2019, 23:43:12SİVAS Cumhuriyet Universitesi Beden Eğitimi ve Spor Yuksekokulu Yuksek Lisans oğrenciliğini başarı ile tamamlayan Milli gureşci Taha Akgul diplomasını Rektor Prof. Dr. Alim Yıldız'dan aldı. Romanya'nın başkenti Bukreş'te duzenlenen Avrupa Gureş Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan milli gureşci Taha Akgul, Rektor Prof. Dr. Alim Yıldız'ı ziyaret etti. Spordaki başarısının yanında akademik alanda da başarılı bir şekilde yoluna devam eden Avrupa Şampiyonu Taha Akgul ziyarette yaptığı konuşmada, "Sayın Rektorume teşekkur ediyorum. Her şampiyon olmamdan once ulkemizi sonra Sivas'ı daha sonra ise Sivas Cumhuriyet Universitesini temsil ediyorum. Hamd olsun yuksek lisansımı da bitirdim. Diplomamı sağ olsun bugun Sayın Rektorumuz teslim etti. İnşallah yabancı dil sınavını da halledip doktora icin yine kendi universitemizde kariyerimi geliştirmeyi duşunuyorum. Hem mektepli hem alaylı olarak Turk sporuna hizmet etmeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı. Rektor Prof. Dr. Alim Yıldız da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Taha Akgul bir başarıya daha imza attı. İnşallah daha buyuk başarılara imza atacağını biliyoruz. Bizim icin sevindirici bir durum. Hem hemşerimiz olması hem de Universitemizde yuksek lisans yapıyor olması. İnşallah bundan sonra universitemizde doktorasına da devam edecek. 7'nci kez Avrupa Şampiyonu olması onemli fakat bunun sayısının daha da coğalacağını biliyoruz. Taha Akgul'u tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum" dedi. DHA __________________