Lamos’un başpehlivanı Ahmet Selbest oldu
Spor Haberleri0 Mesaj
●9 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Lamos’un başpehlivanı Ahmet Selbest oldu
-
06-10-2019, 23:43:02Lamos’un başpehlivanı Ahmet Selbest oldu Selinus Sahili'nde gercekleştirilen 7. Lamos Arena Karakucak Gureşleri'nin galibi Ahmet Selbest oldu. Selinus Sahili'nde duzenlenen 7. Lamos Arena Karakucak Gureşleri'nde sporcular; kucukler, yıldızlar, gencler, buyuk orta, başaltı ve başpehlivanlık kategorilerinde kıyasıya yarıştı. Gureşlerde 80’i başpehlivan olmak uzere yaklaşık 300 pehlivan yarıştı. Cekişmeli gecen musabakaların sonunda rakibi Fatih Kambur’u yenen Corum Belediyesi’nin gureşcisi Ahmet Selbest başpehlivan oldu. Gureşlerin sona ermesinin ardından dereceye girenlere madalyaları ve para odulleri takdim edildi. İlginin yoğun olduğu gureşlerde ağalık ihalesini ise 35 bin TL ile Mustafa Akcocuk kazandı. Başpehlivanlığı kazanan Ahmet Selbest, organizasyonu yapanlara teşekkur ederek, “Guzel bir mucadele ve guzel bir gureş oldu. Bu gureşler sayesinde alttan gelen genc kardeşlerimiz kendilerini gosterme fırsatı buluyor. Bu organizasyonu organize eden herkese teşekkur ediyorum” dedi. Gazipaşa Kaymakamı Ali Sakar ise şunları soyledi: “Gureşin sadece bir musabaka olmasından ote birleştirici ozelliklerinden faydalanıyoruz. Toplumu bayram tatilinin sonunda bir araya getirdik. Bu organizasyonun birliğimizin, beraberliğimizin pekişmesine vesile olduğunu duşunuyorum. Gecmiş yıllardan gelen bu geleneğimiz gelecekte de devam edecektir.” KAYNAK: İNTERNETHABER __________________