‘Bitmeyen gureşin, devam eden efsanesi’ olarak anılan, Sarayici Er Meydanı’nda, Kırkpınar’ın efsane isimleri Kel Alico, Kurt Dereli, Adalı Halillerin yanında yaşarken heykeli bulunan 2 ebedi altın kemerli, 9 yıl başpehlivanlık birincisi Ahmet Taşcı’dan, minderin ‘altın cocuğu’ Taha Akgul’e ovgu dolu sozler. Taşcı, “Taha Kırkpınar’a cıkarsa kemer alabilir. Hatta veliahtım olarak rekorumu da kırabilir” dedi. Edirne Belediyesi’nin daveti uzerine Edirne Kent Muzesi’nde bir soyleşiye katılan Kırkpınar Yağlı Gureşleri’nin yaşayan efsanesi Ahmet Taşcı, veliahtını acıkladı. 120 kilogram serbest stil gureşinde Avrupa ve Dunya şampiyonlukları bulunan ve 2020 olimpiyatlarının bir numaralı favorisi, Turkiye minderinin ‘altın cocuğu’ unvanlı Taha Akgul’un, olimpiyatlardan sonra Kırkpınar’ın dualı cayırına cıkması durumunda, kemer alabileceğini ve hatta veliahtı olarak kendi kişisel rekorunu dahi kırabileceğini soyledi. “Veliahtım Taha Akgul” Turk minder gureşinin iki altın ismi Taha Akgul ve Rıza Kayaalp’i cok yakında takip ettiğini dile getiren Taşcı, “Ben şu anda ikisini de takip ediyorum, ikisini de cok seviyorum. Rıza Kayaalp cok guclu bir cocuk ama grekoromenci. Taha’yı bu konu da daha yakın goruyorum. Taha’nın cunku serbest stil, yağlının biraz daha yakını, benzeri, yağlı gureşe alışabilirse Taha Akgul, kemer alabilir. Yani yaşı da genc, hatta bizim rekoru bile kırabilir diyorum yani. Benim veliahtım olarak olabilir Taha Akgul. Taha gercekten cok değişik bir sporcu, guzel yani” dedi. İHA __________________