Milli gureşci Yasemin Adar’ın sıradaki hedefi olimpiyat madalyası
Spor Haberleri0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Milli gureşci Yasemin Adar’ın sıradaki hedefi olimpiyat madalyası
-
06-10-2019, 23:28:37Kadın gureşinde Avrupa ve dunya şampiyonlukları bulunan mili gureşci Yasemin Adar, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda madalya kazanarak başarısını taclandırmayı hedefliyor. Nişanlısı Erdem Yiğit’in memleketi olan Yozgat’ın Yenifakılı ilcesine bir dizi ziyaret gercekleştiren milli gureşci Yasemin Adar, burada Yenifakılı Belediye Başkanı Yalcın Karadavut’u makamında ziyaret etti. Milli gureşci Adar’ı Yenifakılı’da gormenin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Karadavut, Turkiye’ye kazandırdığı başarılardan dolayı milli gureşciyi ve nişanlısını tebrik ettik. Yasemin Adar: "Tek olimpiyat madalyası sevinci kaldı" 2011 yılında gureşe başladığını ve daha once gulle atma ve atletizm branşları ile uğraştığını soyleyen milli gureşci Yasemin Adar, “Ben 2011 yılında gureşe başladım. Daha once atletizm branşı ile uğraştım, gulle attım. Ama iyi ki de boyle bir branş değişikliği yapmışım Cunku ulkeme bu gune kadar kadın gureşinde kazanılmamış madalyalar kazandırdım, ilkleri yaşattım. İlk defa Avrupa ve dunya şampiyonu oldum. Bu benim icin cok buyuk gurur. Ozellikle bayrağımızı dalgalandırıp İstiklal Marşımızı okutmak ise tamamen anlatılmaz guzel bir duygu. İnşallah onumuzdeki donemlerde de bu başarının uzerine yeni başarılar eklerim. Ulkeme 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda yaşatmadığım bir tek madalya sevinci kaldı o da olimpiyat madalyası. Onu da aldıktan sonra inşallah bende Yenifakılılı Erdem’le guzel bir yuva kurup yoluma bakarım” dedi. Fransa’nın başkenti Paris’te duzenlenen Dunya Gureş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kiloda mucadele eden ve finalde Belaruslu rakibi Vasilisa Marzaliuk'u yenerek altın madalya kazanan milli sporcu Yasemin Adar, musabaka sonrası minderde edilen surpriz evlilik teklifi sonrası ‘Duğun ne zaman’ sorusuna ise 2020 Tokyo Olimpiyatları'nı işaret ederek “Duğunuz 2020 Tokyo Olimpiyatları'ndan sonra. Cunku dediğim gibi benim ulkeme elde etmiş olduğum bir başarı var. Sadece bir madalya kazandıramadım o da olimpiyat madalyası. Onu da kazandırdıktan sonra inşallah 2020’den sonra duğunumuzu yapacağız” şeklinde konuştu. Acıklamaların ardından ise Yenifakılı Belediye Başkanı Yalcın Karadavut, mili sporcu Adar ve nişanlısı Erdem Yiğit’e teşekkur plaketi ve ilcede yaşayan Kırgız Turkleri tarafından yapılan bileklikleri takdim etti. İHA __________________