İstanbul Buyukşehir Belediyesi sponsorluğunda Cebeci Spor Salonu'nda bu yıl 37'ncisi duzenlenen Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Uluslararası Grekoromen Gureş Şampiyonası'nın ikinci gunu sona erdi. Turkiye 2 altın, 3 gumuş ve 4 bronz olmak uzere toplam 9 madalyanın sahibi oldu. 11 ulkeden yaklaşık 200 gureşcinin katıldığı turnuvada bugun 60, 67, 77, 87, 130 kilolarda eleme ve yarı final maclarıyla 55, 63, 72, 82, 97 kilolarda repesaj ve final musabakaları yapıldı. 60 kiloda Kerem Kamal, 67 kiloda Hacı Karakuş, 77 kiloda Fatih Cengiz, 87 kiloda Ali Cengiz rakiplerini yenerek isimlerini yarın yapılacak olan finallere yazdırdılar. Ayrıca 60 kiloda Hammet Rustem, 67 kiloda Volkan Cakıl, 77 kiloda Yunus Emre Başar, 130 kiloda Burak Cakırca ucunculuk - beşincilik macına cıkacaklar. Turnuvada bugun yapılan ucunculuk - beşincilik maclarında ise 63 kiloda Abdurrahman Altan ile Onur Atalay, 72 kiloda Yunus Ozel ile Selcuk Can rakiplerini yenerek bronz madalya kazanan isimler oldular. Akşam seansında yapılan final maclarında ise 55 kiloda Şerif Kılıc ve 97 kiloda Cenk İldem altın madalya kazanırken, 55 kiloda Doğuş Ayazcı, 82 kiloda Burhan Akbudak ve 72 kiloda Cengiz Arslan gumuş madalya aldılar. Turkiye gunu 2 altın, 3 gumuş, 4 bronz olmak uzere toplamda 9 madalya ile tamamladı. ACILIŞ TORENİ YAPILDI Ote yandan turnuvanın acılış seremonisi gunun musabakaları başlamadan once yapıldı. Acılış seromonisine Turkiye Gureş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, İstanbul Genclik Hizmetleri ve Spor İl Muduru Cemil Bağlama, Spor Genel Mudurluğu Spor Eğitim Daire Başkanı ve dunya şampiyonu milli gureşci Selcuk Cebi, Ak Parti Sultanbeyli Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Dursun, İstanbul Buyukşehir Belediyespor Kulup Başkanı Celalettin Deniztoker, başkan yardımcısı Enver Yılmaz ile cok sayıda davetli katıldı. Acılış konuşmasını yapan Turkiye Gureş Federasyonu Başkanı Musa Aydın şu ifadeleri kullandı: "11 ulkeden yaklaşık 200 sporcuyu ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu turnuva dunyanın sayılı turnuvalarından biri. Ben bu turnuvada mucadele eden tum ulke takımlarını kutluyor, final macına cıkacak olanlara da başarılar diliyorum. Başta Vehbi Emre ve Hamit Kaplan olmak uzere ulke gureşine hizmet etmiş ve hayatını kaybetmiş tum sporcularımıza da Allah'tan rahmet diliyorum." Gazeteler __________________