Yeni Hamza Yerlikaya! PDT®
Spor Haberleri0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Yeni Hamza Yerlikaya! PDT®
-
06-10-2019, 23:27:50Gozunu Yerlikaya'nın tahtına diken Gencler Dunya Şampiyonu Ahmet Tacyıldız, 'Hamza benim idolum. Ancak en buyuk hedefim onun rekorlarını kırmak' dedi. 11.9.2007 Hamza’nın yolunda Cin’de gecen ay yapılan Dunya Gencler Grekoromen Gureş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Ahmet Tacyıldız, şimdiden Hamza Yerlikaya’nın tahtına goz dikti. ‘İdolum’ dediği Hamza Yerlikaya gibi Sivaslı olan ve 96 kiloda gureşen Tacyıldız, “O da ilk şampiyonluğunu gencler duzeyinde elde etmişti. Ardından aynı başarıyı buyuklerde tekrarladı. Ben de şimdi onun yolundan ilerliyorum” diye konuştu. Aklı Pekin’de Avrupa ikinciliğinin yanısıra uc de Turkiye şampiyonluğu bulunan 19 yaşındaki Tacyıldız onumuzdeki yıl buyukler kategorisinde gureşeceğini belirterek şoyle konuştu: “En buyuk hayalim, 2008’de Pekin’de zafere ulaşmak. Hamza ağabeyin sakatlığı nedeniyle 96 kiloda gureşememe ihtimali doğdu. Ben buyukler kategorisinde onumuzdeki yıl onun yerine ulkemizi temsil edebilirim.” Okulda da başarılı Hamza’nın kendisi icin her yerde “Veliahtım Ahmet” dediğini kaydeden Tacyıldız, “Bana olan guvenini dile getirmesi buyuk onur. Ben de onun izinde yuruyerek başarılarıma yenilerini eklemeye kararlıyım” diye konuştu. Aynı zamanda Suleyman Demirel Universitesi Beden Eğitimi ve Spor Yuksekokulu’nda okuyan genc sporcu, gureşin yanısıra eğitim alanında da kariyer yapacağını sozlerine ekledi. __________________