Ramazan Şahin'den Pekin sozu! Azerbaycan'ın başkenti Baku'de duzenlenen Dunya Gureş Şampiyonası'nda, serbest stil 66 kiloda altın madalya kazanan Ramazan Şahin, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda da şampiyon olma sozu verdi. Yaklaşık 1,5 yıl once Rusya'dan getirilerek Turk vatandaşlığına gecirilen Cecen asıllı sporcu, başlangıcta bazı sıkıntılar yaşadığını, fakat kısa surede tum takım arkadaşlarıyla kaynaştığını belirterek, kendisini doğma-buyume Turk vatandaşı gibi hissettiğini, Turkceyi de her gecen gun daha iyi konuşmaya başladığını soyledi. Bu yıl Bulgaristan'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazanarak kendisini kanıtladığını, fakat daha sonra katıldığı uluslararası turnuvalarda ve Turkiye Şampiyonası'nda başarılı olamadığını anlatan Ramazan Şahin, şoyle konuştu: ''Benim icin oncelikle onemli olan Avrupa ve dunya şampiyonaları ile olimpiyat oyunlarıdır. Buyuk organizasyonlara daha iyi motive oluyorum. Bulgaristan'da kacırdığım altın madalyayı Azerbaycan'da yakaladım. Şimdi hedefim onumuzdeki yıl Pekin'de duzenlenecek olimpiyat oyunlarında da altın madalyayı Turkiye'ye kazandırmak. Bunu başarabilecek yetenekte olduğumu biliyorum. Kazandığım şampiyonlukta başta milli takımımızın teknik direktorluğunu de yapan amcam İshak İrbayhanov olmak uzere tum antrenorlerimin buyuk katkısı var. Hepsine cok teşekkur ediyorum.'' -İRBAYHANOV: ''YETENEKLERİNE GUVENİYORDUM''- Serbest Gureş Milli Takımı'nın teknik direktoru İshak İrbayhanov ise yeğeni Ramazan İrbayhanov'un Dunya Şampiyonası'nda kazandığı altın madalyanın kendisi icin surpriz olmadığını soyledi. Turk Milli Takımı'nın başına gectikten sonra Gureş Federasyonu yetkililerine yeğeni Ramazan'ın da Turk vatandaşlığına gecirilmesi icin oneride bulunduğunu ifade eden İshak İrbayhanov, ''Cunku onun yeteneklerine guveniyordum. Kendisini cok kucuk yaşından beri calıştırıyorum. Neyi yapıp neyi yapamayacağını biliyorum. Bazı eksikleri de yok değil. Fakat artıları cok daha fazla. Cok cesaretli olması, surekli atak gureşmesi ve ozellikle yerde cok iyi olması avantajları. Ayrıca cok calışıyor'' diye konuştu. İrbayhanov, Serbest Gureş Milli Takımı'nın Baku'deki Dunya Şampiyonası'nda sergilediği başarılı performansla ilgili de ''Genclik aşısı tuttu'' yorumunda bulundu. Goreve geldiğinde Turk Milli Takımı'nın serbest stilde, gecmişteki başarılı gunlerini arar durumda olduğunu vurgulayan İrbayhanov, şunları soyledi: ''Oncelikle takımda bir gencleştirme operasyonu yapmayı duşunduk. Gelecek vaat eden sporcuları Milli Takım kadrosuna aldık. Bu sporcularımız Bulgaristan'daki Avrupa Şampiyonası'nda bize umut vermişti. Burada cok daha iyi performans ortaya koydular. Madalya sayımız cok daha fazla olabilirdi. Ancak bazı musabakalarda şanssızlıklar yaşadık. Pekin Olimpiyatları oncesinde de bazı sıkletlerde gencleştirme yoluna gidebiliriz. Olimpiyat Oyunları'nda cok başarılı olacağımıza inanıyorum.'' İshak İrbayhanov, sporcularının musabakaları sırasında milli takım antrenorlerinin yanı sıra salonda bulunan tum gureş antrenorlerinin dışarıdan mudahalelerde bulunmasından rahatsızlık duyduğunu, fakat bu durumun onune gecemediklerini sozlerine ekledi. Kaynak : AA __________________