İstanbul Genclik Spor İl Mudurluğu'nun duzenlediği, İstanbul Buyukşehir Belediyesi'nin ise sponsorluğunu ustlendiği 4. Turk Dunyası Gureş Turnuvası ve Kultur Şoleni, bugun başlayacak. Burhan Felek Spor Salonu'nda 2 gun surecek olan organizasyonun tanıtım toplantısı, dun Burhan Felek Spor Kompleksi Kamp Eğitim Merkezi'nde, İstanbul Buyukşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Muduru İlker Astarcı, Genclik Spor İl Mudurluğu Şube Mudurleri Taner Ozguven ile Zafer Batar, Gureş İl Temsilcisi Halil İbrahim Oktay ve olimpiyat şampiyonu eski sporcu Muzahir Sille'nin katılımıyla gercekleştirildi. Yapılan acıklamalarda turnuvanın, Turk cumhuriyetlerini birbirine yakınlaştırma yolunda onemli bir adım olduğu vurgulandı. Turkiye'nin yanı sıra, Turkmenistan, Azerbaycan, Dağıstan, Gurcistan, Makedonya, Bulgaristan, Kazakistan, İtalya ve Irak'ın katılacağı turnuvada, gencler kategorisinde yaklaşık 200 sporcunun yer alacağı belirtildi. AZERİ ANTRENORDEN GOSTERİ Toplantı sonunda Azeri gureş antrenoru Vusal Cavadov'un yaptığı ozel gosteri, katılımcılardan buyuk alkış aldı. Elleriyle iki buyuk civiyi bukerek birbirine saran Cavadov, bu gosterisinin Turkiye ve Azerbaycan dostluğunun bir simgesi olduğunu belirterek, “Biz iki devlet, bir milletiz” dedi ve buktuğu civiyi de İstanbul Buyukşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Muduru İlker Astarcı'ya hediye etti. AA __________________