U23 Turkiye Serbest Gureş Şampiyonası sona erdi
Spor Haberleri0 Mesaj
●12 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- U23 Turkiye Serbest Gureş Şampiyonası sona erdi
-
06-10-2019, 23:21:07Kahramanmaraş’ın ev sahipliğini yaptığı U23 Erkekler Serbest Gureş Turkiye Şampiyonası, sona erdi. Kahramanmaraş’ın ev sahipliğini yaptığı U23 Erkekler Serbest Gureş Turkiye Şampiyonası, sona erdi. Kahramanmaraş Osman Sayın Spor Salonu'nda 7-10 Şubat tarihleri arasında duzenlenen musabakalara ceşitli illerden 71 takım, 450 sporcu katıldı. Şampiyona sonucunda takım olarak İstanbul Buyukşehir Belediyesi Spor Kulubu birinci olurken, Ankara ASKİ Spor Kulubu ikinci, Ankara TEDAŞ Spor Kulubu ucuncu oldu. Bireysel yarışmalarda ise 61 kilogramda Selahattin Sert, 70 kilogramda O. Faruk Cayır, 79 kilogramda Ramazan Sarı, 92 kilogramda Erhan Yaylacı, 125 kilogramda Huseyin Civelek birinci oldular. Şampiyona sonrası derece giren sporculara madalyalarını takdim eden Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Ozkan, “Kahramanmaraş’ın gureşe olan sevgisine hepimiz aşinayız. Bu milli sporumuzun yeni nesillere aktarılması en onemli misyonumuz olacaktır. Hem bakanlığımız, hukumetimiz ve Cumhurbaşkanımız başta olmak uzere bu konuda bir seferberlik halinde genclerimizin kotu alışkanlıklardan alınarak sportif faaliyetlere yonlendirilmesi işin ozunu esasını oluşturuyor. Bunların başında milli sporumuz gureş gelmektedir” dedi. Musa Aydın: "Kahramanmaraş’ta eskiden olduğu gibi şampiyonlar yetişecektir" Kahramanmaraş’ın gureş sporu acısından cok onemli bir yer teşkil ettiğini ifade eden Turkiye Gureş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ise, “Kahramanmaraş ili Turk gureşine cok buyuk hizmetler yapmış, cok buyuk şampiyonluklar kazandırmış bir ilimiz. Bir ara Kahramanmaraş gureşe ara verdi. Bu Turk gureşi icin buyuk bir eksiklikti. Ancak Buyukşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoc, goreve geldiğinde ata sporumuza sahip cıktılar, destek verdiler. Avrupa’da ve dunyada yıldızlarda ve genclerde şampiyonluklar kazandırdılar. Yeni secilecek belediye başkanımızda ata sporumuza sahip cıkarlarsa oyle inanıyorum ki, Kahramanmaraş’tan eskiden olduğu gibi şimdide buyuk şampiyonlar yetişecektir. Bu şampiyonaya katılan tum sporcularımızı tebrik ediyorum” diye konuştu. İHA __________________