Olimpiyat ikincisi, dunya ve Avrupa şampiyonu milli gureşci Rıza Kayaalp, Romanya’da duzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda 9. kez kursunun zirvesine cıkmak istiyor. Yozgat Camlık Milli Parkı’nda oksijen depolayan Kayaalp, gureş eğitim merkezinde ise iş makinesi lastiğiyle formda kalmaya calışıyor. Olimpiyat ikincisi, dunya ve Avrupa şampiyonu milli gureşci Rıza Kayaalp, nisan ayında Romanya’nın başkenti Bukreş’te duzenlenecek Avrupa Gureş Şampiyonası’nda 9. kez altın madalya kazanmayı hedefliyor. Ailesini ziyaret etmek icin memleketi Yozgat’a gelen milli gureşci Rıza, boş zamanlarında bin 600 rakımlı Yozgat Camlık Milli Parkı’nda oksijen depoluyor. Antrenmana koşuyla başlayan Rıza Kayaalp, dağ koşusu ve kas guclendirme calışmalarıyla izinde de formunu korumaya ozen gosteriyor. Yozgat Gureş Eğitim Merkezi Salonu’nda da calışmalar yapan Rıza, burada genc sporcularla gureşerek onlara tecrubelerini aktarıyor. Romanya’nın başkenti Bukreş’te nisan ayında duzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda 9. şampiyonluğu hedefleyen Kayaalp, haziranda Belarus’ta yapılacak Avrupa Oyunları ile eylulde Kazakistan’da organize edilecek Dunya Şampiyonası’ndan da madalyayla donmek istiyor. Rıza Kayaalp’in hayalini ise 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanmak susluyor. - "Hicbir zaman boş kalmıyoruz" Rıza Kayaalp, AA muhabirine yaptığı acıklamada, cocukluğunun Camlık Milli Parkı’nda gectiğini ve daha onceleri de formda kalmak icin parkta koştuğunu soyledi. Kamp aralarını memleketinde gecirdiğini dile getiren milli gureşci, "Kamp aralarında memleketimde antrenman yapıyorum. Parkın rakımı yuksek, burada koşu yapmak, performans acısından iyi oluyor." dedi. Rıza Kayaalp, cocukluğunda da hedefinin Avrupa ve dunya şampiyonluğu olduğunu anlatarak, şu ifadeleri kullandı: "O zaman burada koşu yaparken ileride şampiyonluklarımı duşunuyordum. Şimdi de bunları kazanmış ve yenilerini eklemek icin buraya geliyorum. Ailemin yanına geldiğimde burada antrenman yapıyorum. Hicbir zaman boş kalmıyoruz, kampta ve kamp aralarında antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Kamp aralarında daha cok formumuzu kaybetmemek icin calışıyoruz." Avrupa şampiyonluğunu 9. kez kazanmak istediğini belirten Rıza, "Ardından Avrupa Oyunları var, inşallah orada da şampiyon olacağız. Sonra Dunya Şampiyonası var. Şu an hedefim nisan ortasında yapılacak Avrupa Şampiyonası. İnşallah en iyi şekilde hazırlanıp oraya gideceğim. Onemli olan başarıları devam ettirmek. 9, 10, 11. kez şampiyonlukları ulkeme kazandırmak hedefim. Bu işi bırakırken de zirvede olmak ve zirvede sonlandırmak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu. - En buyuk hedefi olimpiyat şampiyonluğu Avrupa ve dunya şampiyonluklarından sonra en buyuk hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu vurgulayan Rıza Kayaalp, "En buyuk hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları’nı kazanmaktır. Bu benim icin cok buyuk bir hedef, bu kadar şampiyonluklarının yanına olimpiyat şampiyonluğu yakışır. 2020 benim icin seferberlik senesi olacak. Elimden gelen butun gayreti, cabayı gosterip olimpiyatlara katılıp kazanmak istiyorum." şeklinde konuştu. Gureş Eğitim Merkezi’nde milli gureşci Rıza Kayaalp ile antrenman yapan 16 yaşındaki gureşci Enes Buğra Demir de "Avrupa ve dunya şampiyonu olmasına rağmen cok mutevazi bir kişi, kendini ornek alıyoruz. Şampiyonla gureşmek gurur verici." dedi. Rıza Kayaalp ile gureşen 10 yaşındaki Yasin Doğru ise cok sevdiği milli gureşcinin antrenmanlarda kendilerine yardım ettiğini ifade etti. AA __________________