Rıza Kayaalp: Yeniden doğmuş gibiyim
Spor Haberleri0 Mesaj
●8 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Rıza Kayaalp: Yeniden doğmuş gibiyim
-
06-10-2019, 23:16:29Milli gureşci Rıza Kayaalp, Avrupa Şampiyonası'na iddialı hazırlanıyor. Daha once kendisini zorlayan sakatlığını atlattığını belirten milli gureşci, kapasitesinin tamamını minderde sergileyebilecek derecede hazır duruma geldiğini ifade etti. Avrupa Şampiyonası'nda yeniden kursunun zirvesine cıkarak 9'uncu şampiyonluğu hedefleyen Kayaalp, Hamza Yerlikaya'yı da gecerek Turkiye'de de bir ilke imza atmak istiyor. "2-3 yıldır beni zorlayan bir sakatlıktı, şimdi 6 dakika saldırabilecek pozisyona geldim. Benim icin bu sene daha iyi gececek” “9’uncu kez Avrupa şampiyonluğunu kazanmak istiyorum. 8 Avrupa şampiyonluğuyla Hamza Yerlikaya’nın rekorunu egale etmiştim, şimdi de Allah’ın izniyle o rekoru kıracağız” “Benim hedefim her zaman zirve. 2020’de olimpiyat şampiyonu olarak ikinciliğin ve ucunculuğun yanına bu şampiyonluğu eklemek istiyorum” “Gureşte o mindere cıkarken rakibin karşısında gercekten buyuk bir cesaret, yurek olması lazım. Korkak olmamanız lazım. Allah’a şukur bende korkaklık yok, yurek var, cesaret de var” “Sakatlığım performansımı yuzde 70 etkiliyordu, şimdi 40 dakika aralıksız gureşebiliyorum. Yeniden doğmuş gibi oldum” Olimpiyat ikinciliği ile birlikte dunya ve Avrupa şampiyonluğu bulunan milli gureşci Rıza Kayaalp, 8-14 Nisan tarihleri arasında Romanya’da duzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası icin hazırlıklarını surduruyor. Bursa Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde (TOHM) Buyukler Greko-Romen Milli Gureş Takımı ile birlikte kampa giren Kayaalp, bir kez daha şampiyonada kursunun zirvesini hedefliyor. Şampiyona hedeflerine ve sakatlığındaki son durumuna ilişkin Demiroren Haber Ajansı’na (DHA) konuşan milli gureşci Rıza Kayaalp, hazırlıkların cok iyi gittiğini belirtti. Bursa’daki kampın ardından Ankara’da da son hazırlıklarını yapacaklarını aktaran milli gureşci, akabinde Avrupa Şampiyonası’na gideceklerini soyleyerek, “Burada Kırkpınar Yağlı Gureşleri’nde gureşen pehlivan ağabeylerimiz var, onlarda da antrenman yapıyoruz. Uzun vadede gureşler yapıyoruz, 30-40 dakika gibi cunku ciddi bir sakatlıktan cıktım, yeniden formumu bulmak icin uzun gureşler yapıyorum. Vucudumu gureşe hazırlıyorum. Bunun yanında da ağırlık antrenmanları yaparak guc topluyorum. Benim icin bu sene daha iyi gececek. Cunku cok ciddi bir sakatlıktan cıktım, 2-3 yıldır beni gercekten cok zorlayan bir sakatlıktı. Bunun o aralar farkında değildim ama maclarımı zor alıyordum. Şimdi artık 6 dakika saldırabilecek pozisyona geldiğimi duşunuyorum” dedi. Kariyerinde bircok başarı elde eden ve şu ana dek 8 Avrupa şampiyonluğu bulunan Rıza Kayaalp, bu kez ise mindere rekor icin cıkacak. Şampiyonaya kısa bir zaman kaldığına işaret eden milli gureşci, altın madalya icin iddiasını da koruyarak, “Avrupa Şampiyonası’nda 9’uncu kez Avrupa şampiyonluğunu kazanmak istiyorum. Kazanırsam bu Turkiye’de de ilk olacak. 8 Avrupa şampiyonluğuyla Hamza Yerlikaya da var. O’nun rekorunu gectiğimiz Avrupa Şampiyonası’nda egale etmiştim. Şimdi de Allah’ın izniyle rekoru kıracağız” diye konuştu. Avrupa Şampiyonası’nın ardından Avrupa Oyunları ve Dunya Şampiyonası’nın olacağını belirten Kayaalp, ozellikle Dunya Şampiyonası’nın altını cizdi. İlk 5’in Olimpiyat vizesi alacağı şampiyonanın kendileri icin cok onemli olduğunu dile getiren milli sporcu, “Benim hedefim her zaman zirve. Orada da 4’uncu kez dunya şampiyonluğu hedefim var. 2020’ye kadar bu hedeflerimiz devam edecek. İnşallah 2020’de de olimpiyatlarda şampiyon olarak, ikinciliğin, ucunculuğun yanına olimpiyat şampiyonluğunu da eklemek istiyorum. Bunun icin cok calıştım ve her zaman aynı şekilde daha cok calışmaya devam edeceğim. Kendimi cok iyi hissediyorum. Sakatlık olmadığı surece son saniyeye kadar savaşabilecek pozisyonda hissediyorum. Gureşte o mindere cıkarken rakibin karşısında gercekten buyuk bir cesaret, yurek olması lazım. Korkak olmamanız lazım. Allah’a şukur bende korkaklık yok, yurek var, cesaret de var. Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak, İstiklal Marşımızı okutmak icin tum savaşımı, gayretimi 2020 Olimpiyatları’na kadar vermek ve orada ulkemi başarıyla temsil etmek istiyorum” ifadelerini kullandı. Ciddi sakatlık surecine ilişkin de bilgiler veren Rıza Kayaalp, boyun fıtığının olduğunu ve son 2 yıllık surecte bu durumun kendisini oldukca fazla zorlandığını soyledi. Cekilen MR’ın ardından sinir sıkışması olduğunu oğrendiğini kaydeden Kayaalp, “O da kollarıma vuruyordu ve gucumu gercekten cok etkiliyordu. Performansıma yuzde 70 derecesinde yansıyordu. Kok hucre tedavisi yaptırdım. Şimdi gayet iyi hissediyorum. Aralıksız yarım saat-40 dakika gureş yapabiliyorum. Bu benim icin inanılmaz bir calışma. Boyun fıtığı olduğum zamanlar bunu bilmiyordum kollarımı etkiliyordu, bende kollarımda sıkıntı var sanıyordum, Dunya Şampiyonası’na hazırlanırken inanın 6 dakikayı bile zor cıkarıyordum. O zamanlar iyice belli etmişti kendisini sakatlığım. Ama şimdi tekrardan yeniden doğmuş gibi oldum. Bomba gibi. Yeniden calışmalarımızı yoğun şekilde surduruyoruz” şeklinde konuştu. Kucuk yaştan itibaren gureş sporunda kendisini gosteren ve bu alanda elde ettiği başarılarla sporculuğunu taclandıran Rıza Kayaalp, ‘gureşci olmasaydın hangi branşta olmak isterdin?’ sorusuna ise, şu yanıtı verdi: “İlk ve tek hedefim gureşci olmaktı. Kendimi bildim bileli, doğdum, aklım yetti gureş sporuyla ilgilenmeye başladım. Eğer gureşci olmasaydım, o zamanlar herhalde kısa mesafe koşucusu olurdum. Cunku kucuk yaşlardayken kısa mesafe koşuları da cazip gelirdi, herkesle yarışır, gecerdim de. Cok hızlı depar atabiliyorum 100 metrede, şu an bile hızlı olduğumu duşunurum. Ama başlasaydım kendimi bu konuda cok geliştirseydim, belki iyi bir hıza sahip olabilirdim ancak gureşciyim ve bundan dolayı da cok mutluyum, minderde de her zaman en iyisini yapmaya calışıyorum.” Elde ettiği başarılarıyla ornek sporculardan biri olan Rıza Kayaalp, tecrubeleriyle birlikte genc sporculara da tavsiyelerde bulunarak, “Hicbir zaman buyuklenmesinler. Ne oldum değil, ne olacağım desinler. Nereden geldiklerini unutmasınlar. Bazı sporcu kardeşlerimiz bir tur geciyor inanılmaz reklam yapıyorlar, kendilerini aşırı derecede buyuk iş başarmış hissediyorlar, bunlardan uzak dursunlar. Her zaman her şampiyonluktan sonra sıfırlanıp yeni bir şampiyonluğa odaklanmamız gerekiyor. Bireysel duşunmememiz lazım, ulke icin duşunmemiz lazım. Yeteneğimizi, karakterimizi nasıl başladıysak ne kadar şampiyonluklar kazanırsak kazanalım aynı karakterle yolumuza devam edip, bu işi kendimiz icin değil ulke icin yapmalıyız. O yeteneğe sahipsek, madalyalar kazanıyorsak artık kendimizi aşıp ulke icin mucadele etmemiz gerekiyor. İnşallah bizden sonra da başarılı sporcular yetişir, cok yetenekli kardeşlerimiz var. Bunun sistemsel olması lazım. Sistem duzgun işlerse o yetenekli sporcuların hepsine ulaşabilir bizim gibi şampiyon sporcuları her branşta cıkarabiliriz” acıklamalarında bulundu. DHA __________________