Doktorların gureşemez dediği İbrahim Ciftci Avrupa şampiyonu oldu
Spor Haberleri0 Mesaj
●12 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Doktorların gureşemez dediği İbrahim Ciftci Avrupa şampiyonu oldu
-
06-10-2019, 23:07:55Doktorların gureşemez dediği İbrahim Ciftci, Sırbistan'ın Novi Sad şehrinde duzenlenen U23 Avrupa Gureş Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Doktorların gureşemez dediği İbrahim Ciftci, Sırbistan'ın Novi Sad şehrinde duzenlenen U23 Avrupa Gureş Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. 97 kiloda mindere cıkan milli gureşci, finalde Rus rakibi Musaev'i 7-4 mağlup eden Avrupa'nın en iyisi oldu. Şampiyonanın ardından Turkiye'ye donen şampiyon gureşci icin kulubu Askispor bir etkinlik duzenledi. Bir yıl once capraz bağları kopan ve doktorların gureşemez dediği İbrahim Ciftci, azmiyle herkesin beğenisi kazandı. ASKİ SPOR BAŞKANI GENC, " İBRAHİM BUYUK BİR SAKATLIK GECİRDİ Verdiği mucadeleden dolayı İbrahim Ciftci'ye teşekkur eden ASKİ Spor Başkanı Mehmet Genc, "İbrahim buyuk bir sakatlık gecirdi. Capraz bağları koptu, maclara giremedi. Antrenmanlarını kendi kendine yaptı. Cok calıştı. En buyuk destekcileri hocamız Abdullah Cakmar ve olimpiyat şampiyonumuz Taha Akgul oldu. Taha abisi ona antrenmanlarda destek oldu. Şampiyonada yarı finalde eşleşip yendiği sporcu daha once Avrupa ve Dunya şampiyonu olmuş bir sporcuydu. Finalde de guclu rakibi Rus Musaev'i yendi. Sakatlıktan cıkmış bir sporcu olarak bu başarıyı elde etmesi bizim icin cok anlamlı ve değerli. Serbest takımda bir tane altın vardı o da İbrahim'den geldi. Ben kardeşime verdiği mucadeleden dolayı teşekkur ediyorum" ifadelerini kullandı. ABDULLAH CAKMAR: HEDEF 2020 OLİMPİYATLARI Şampiyonluk surecini değerlendiren Milli takım ve ASKİ Spor kulubu antrenoru Abdullah Cakmar, "İbrahim 5 yıl once bizim kulubumuze geldiğinde, Turkiye Şampiyonaları'nda ilk 3'u bile olmayan bir sporcumuzdu. Gercekten kendi gayreti ve azmiyle iyi calışmalar yaparak ust duzey musabakalar cıkardı. Bu beş yıl icerisinde Dunya Şampiyonası'nda genclerde 3'uncu olmuştu. Bu bizim icin gercekten cok onemliydi ama U23 yarışmaları, gencler kategorisinin bir ust kategorisi olduğu icin burada elde ettiği başarı bizi cok mutlu etti. İbrahim şampiyonanın yarı finalinde gecen yılın hatta son iki yılın Avrupa ve Dunya Şampiyonu Gurcu sporcuyu yenerek kendini gosterdi. Finalde yarıştığı Rus sporcu ise 1 ay once katıldığı turnuvada yarıştığı rakiplerinin hepsini yenerek 1'inci olan bir gureşciydi. Finalde İbrahim ust duzey bir performans sergiledi. İbrahim buyuk bir azimle Avrupa Şampiyonası'na gitti hem gucunu hem aklını kullanarak ust duzey musabakalar cıkararak şampiyon oldu. Onumuzde Dunya şampiyonası var. Biz sadece Avrupa Şampiyonası ile kalmayacağız. 2020 olimpiyat rezerv takımına aday bir sporcu cıkardık" şeklinde konuştu. "1.5 AYDA AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU" Şampiyonluğun zorlu yollardan gectiğini belirten Cakmar şoyle konuştu: "Yaklaşık 10 ay once İbrahim sakatlık gecirdi ve capraz bağları koptu. Capraz bağı koptuktan sonra bir sporcunun ozellikle gureşte bir başarı elde etmesi cok zordur. Cunku gureşte butun kas grupları calıştığı icin hemen bir anda iyileşip mindere cıkmak, ust duzey başarılar elde etmek kolay değil. 4 bucuk aylık bir sure icerisinde kas kuvvetlendirme calışmaları yaptı. Bu sure icerisinde gureş antrenmanı yapamadı. Son 3 hafta kala Taha Akgul abisi ile birlikte antrenman yaptı sonra bir karar verdi. Doktorlar gureşemez, gureştirmeyin demişti cunku kilosu ağır sıklete yakın olduğu icin daha buyuk bir sakatlık yaşar ve yine bir kopma olabilir demişlerdi. Ama kendisi buyuk bir ozveri gostererek 'ben yarışacağım' dedi. Buyukler kategorisine aday bir sporcu. Burada Taha abisinin yaptığı antrenmandan kendisini cesaretlendirip U23 Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon oldu. Burada ozel bir durum var Taha'yı tebrik etmek istiyorum. Taha gibi bir gureşcinin rol model olması Avrupa ve Dunya şampiyonu ile antrenman yapması bir ozguven kazandırıyor. 1,5 ayda Avrupa Şampiyonu oldu" dedi. İBRAHİM CİFTCİ: TAHA AKGUL BENİ ŞAMPİYONLUĞA HAZIRLADI" Turkiye'ye altın madalyayı getiren milli gureşci İbrahim Ciftci, "Yaklaşık 11 ay once milli takımda bir sakatlık yaşadım ve bir ameliyatı gecirmem gerekiyordu ameliyat oldum. 5-6 ay boyunca fizik tedavi gordum. Sonra yavaş yavaş adaptasyon sureci ile birlikte mindere cıkmaya başladım. Biraz sıkıntılı bir surecti. Capraz bağ ameliyatı olduğumdan dolayı menuskuslerde yırtılma oldu buna rağmen yavaş devam ettim, calışmalarımı surdurdum. Ustalarımın da yardımı ile birlikte kendimi adapte edebildim. Avrupa Şampiyonası oncesi antrenmanlarda mindere cıkma surecim 1.5 ay surdu. Taha Akgul ile birlikte calıştım onun da yardımı cok oldu sağ olsun beni cok destekledi. Mindere cıktığımda 3 tur gureştim. Konsantrasyonum iyiydi inanıyordum. Ne kadar sakat olursam olayım hazır hissediyordum. Tum sporcular gibi şampiyon olmak icin gittim, Allah'a şukur hic tereddude duşmedim. Mindere cıktığım gun icin elimden gelenin en iyisini yaptım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu beni tebrik etti. ASKİ Spor başkanımız Mehmet Genc aradı. Taha Akgul benim icin bir rol model beni turnuvaya hazırladı bende onun yuzunu kara cıkarmadığım icin mutluyum. Taha ağabey de arayarak tebrik etti ve mutluluğunu dile getirdi" ifadelerini kullandı. Gazeteler __________________