urkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Turkiye Kalp Vakfı'nın duzenlediği turnuvada Hulya Avşar ile korta cıktı. İstanbul'da ozel bir spor salonuna ait kortta oynanan mucadelede keyifli anlar yaşandı. Karşılaşmayı Tie-Break seti sonunda başkan Cengiz Durmuş kazandı. Karşılaşmanın ardından Demiroren Haber Ajansı'na ozel acıklamalarda bulunan Cengiz Durmuş, Kalp Vakfı icin duzenlenen organizasyonda Hulya Avşar ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti aktararak, "Cok mac, turnuva oynadık ama bugun cok anlamlıydı. Hulya Avşar, tenisin en cok bilinen ismi. Tenise cok buyuk değer katmış, sempati uyandırıp, sevdirmiş birisi. Kendisiyle oynamanın keyfini yaşadık. Tenis rekabetten keyif alabilmek, dostluğu, arkadaşlığı geliştirebilmek, gurur duyabilmek ve her şeyden onemlisi cevresel, kulturel anlamda, hak hukuk ve adalet anlamında her bireyin yapması gerektiğini duşunduğum bir branş. Bugun cok anlamlı bir turnuva oynadık, Hulya Hanım boyle sosyal sorumluluk projelerinde enerjisiyle cok guzel şeyler yaptı. Bugun de Kalp Vakfı'nın duzenlemiş olduğu turnuvaya bizimle birlikte katıldı. Onun icin de ayrıca teşekkur ediyorum" dedi. "HER MAHALLEDE TENİS OYNANMALI" Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Tesisleri'nde kalan oğrencilerin tenisle tanışması tenis sporunun yaygınlaşması adına 'KYK Gencleri Kortta' isimli bir proje başlattıklarını soyleyen Başkan Durmuş, "Bizim hedefimiz Turkiye'de herkesin tenis oynayabilmesi. Tenisin faydalarını cok kez anlattık. Doğal olarak her cocuğumuz her sokakta, mahallede, ilcede tenis oynamalı. Bu acıdan KYK'ların bizim icin cok onemli bir yeri var. Oralarda 700 bin kişi var. Onlar geleceğin anne, babaları, cocuk yetiştiricileri. Onun icin tenisi tanımaları, tenisi oğrenmeleri ve gittikleri yerlerde Turkiye'nin neresinde olursa olsun oğretmen olacak, iş adamı olacak ama tenisi hep oynayıp, cocuklarına da oynatacak. Bu tenis icin cok buyuk bir kazanc. Toplum icin de umarım oyle olur" diye konuştu. HULYA AVŞAR: "COCUKLAR KONUŞTUKLARI ANDA SPORA BAŞLAMALI" Cocukların aileleriyle birlikte spora yonlendirmeleri gerektiğine dikkati ceken Hulya Avşar, "Ozellikle boşanmaların cok yoğun olduğu donemde aile tenisini kurmak istiyorum. Anne, baba ve cocuklar hep bir arada hafta sonları birlikte tenis oynasınlar. Aile icindeki bağları da sağlamlaştırmak adına cok guzel bir şey olduğunu duşunuyorum. Anne, baba ve cocuklar bir arada 1 saat tenis oynayıp, gulup eğleniyorlar. Hafta sonların yapacak bir şey bulamıyorlar. Baba bir yere gidiyor, anne oturuyor. Başkanımız da buradayken bunu bir proje haline getirirsek cok faydalı olabilir. Tenis ile ilgili her yerde var olmaya hazırım. Spora ben 6 yaşında yuzmeyle başladım. Lisanslı bir yuzucuydum oradan hep devam etti. Bu demektir ki once sporcuyum sonrasında sanatcıyım. Spor benim icin her zaman her yerde var olan bir şey. Sporun iş hayatıma bile buyuk katkısı var. Sahada aldığınız kararlar, sakin olmak, ani hareketlerde bulunmamak gibi bunların hepsi gercekten iş hayatında da cok faydalı oluyor. Benim sakinliğim cok şey kazandırıyor. Butun ailelerin cocukları icin yapabileceği en guzel şey konuşmaya başladıkları anda spora vermeleri. Hulya Cup'ın da 40'ıncısı yapacağız. Hangi ile denk gelecek tam bilmiyoruz Ankara'ya denk getirmeye calışacağız" ifadelerini kullandı. DHA __________________