''Turk gureşi dunyada buyuk bir marka''
Spor Haberleri0 Mesaj
●13 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- ''Turk gureşi dunyada buyuk bir marka''
-
06-10-2019, 23:02:55Gureş Federasyonu başkan adaylarından Osman Aşkın Bak, Turk gureşinin dunyada buyuk bir marka değerine sahip olduğunu belirterek, ''İyi bir pazarlamayla, gureşimiz cok daha iyi yerlere gelebilir'' dedi.. Federasyonun 13 Martta yapılacak olağan genel kurulunda, Mustafa Yener, Oktay Aktaş ve Yusuf Yoldaş ile birlikte başkan adayı olan Albayrak Şirketler Grubu'nun icra kurulu uyesi, 40 yaşındaki Osman Aşkın Bak, gureşe ilgisinin henuz 6 yaşındayken Kasımpaşa Erok Spor'da antrenmanları izleyerek başladığını belirterek, ''İstanbul Buyukşehir Belediyespor Kulubu'nde genel sekreterlik yaptım. Gureş Federasyonu'nda da ceşitli gorevlerde bulundum. Kısacası her zaman gureş camiasının icinde oldum'' dedi. Gureş Federasyonu başkanlığı yapacak kişinin mutlaka cok iyi bir gureşci olmasının gerekmediğini savunan Bak, şoyle devam etti: ''Onemli olan sistemi, organizasyonu iyi kurmaktır. Başarı icin gerekli unsurlardan insan kaynağına sahibiz. Cunku cok genc bir nufusa sahibiz ve ulkemizde gureş cok sevilen bir spor dalı. Uluslararası standartları Turk gureşine kazandırarak teknolojimizi de geliştirmeliyiz. Bunun dışında iletişim de en onemli unsur. Bugunun koşullarında, Sponsorluk Yasası'nın sağladığı olanakları da değerlendirerek, Federasyon gelirlerinde buyuk artış sağlanabilir.'' ''TRABZONSPOR'DAN SOZ ALDIM'' Gureş liglerine ilgiyi artırabilmek icin 4 buyuk kulube gureş şubesi actırmayı planladıklarını anlatan Bak, ''Trabzonspor Kulubu'nden bu konuda soz aldım. Federasyon başkanı secildiğim takdirde hemen gureş şubesini acacaklar. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahce ile de bu konuda goruşeceğim'' diye konuştu. Osman Aşkın Bak, goreve getirilmesi halinde, kısa vadede 2008 Pekin Olimpiyatları'nı orta vadede de 2012 Londra Olimpiyatları'nı duşunerek planlama yapacaklarını belirterek, ''Milli takımlarda yabancı antrenor ve sporcuya sıcak bakmıyorum. Bu konuda yonetimimizde yer alacak diğer arkadaşlarla birlikte karar veririz'' diyerek sozlerini tamamladı. __________________