Artvin'de kayak yarışması [Gs Tim]
Spor Haberleri0 Mesaj
●14 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Artvin'de kayak yarışması [Gs Tim]
-
06-10-2019, 23:02:28Artvin'de kayak yarışması Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, ''Bize ait guzellikleri titizlikle koruyarak, bu guzelliklerin devamını ve yarına intikalini sağlayarak ne mumkunse onu yapacağız'' dedi. Artvin'in Yusufeli ilcesinin Altıparmak koyunun 3500 rakımlı Altıparmak Dağında, Artvin, Bayburt, Gumuşhane ve Erzurum'dan 32 sporcunun katıldığı Valilik Kupası Kayak Yarışması yapıldı. Yarışmayı, Vali Aydoğdu'nun yanı sıra Yusufeli Kaymakamı Kenan Eskin, Yusufeli Belediye Başkanı Yusuf Sağlam, Genclik ve Spor Genel Mudurluğu Personel ve Eğitim Dairesi Başkanı Mehmet Kocatepe, daire amirleri ve cok sayıda vatandaş izledi. Vali Aydoğdu, yaptığı konuşmada, Turkiye'nin zirvesinde olduklarını belirterek, ''Burayı bir hazineye sahip olmanın gerektirdiği titizlikle koruyarak, doğaya en az zarar vererek, oncelikle yoremiz ve ulkemiz insanlarının, daha sonra butun dunyanın zevkine sunmak ilkemiz ve amacımızdır'' diye konuştu. Daha once yayla turizmi hakkında soylediklerinin yanlış anlaşıldığını ifade eden Vali Aydoğdu, şunları soyledi: ''Başka, cok cirkin bir mecraya aktarıldı. Bizim soylemek istediğimiz, bize ait guzellikleri titizlikle koruyarak, bu guzelliklerin devamını ve yarına intikalini sağlayarak ne mumkunse onu yapacağız. Buradaki guzelliği herkesle paylaşmak istiyoruz. Bunun adına siz 'turizm' deyin ben başka bir şey diyeyim.'' Bugun dunyada ve Turkiye'nin pek cok yerinde yapıldığı gibi turizm adı altında doğanın tahribine izin vermeyeceklerini ifade eden Vali Aydoğdu, ''Elinizdeki guzelliklerin tadına vararak, guzellikten anlayarak ve guzelliğe guzellik katarak yarına intikal ettirebilirseniz, emin olun dunyanın en turistik merkezi siz olursunuz'' dedi. -KOCATEPE: ''ARTVİN SU SPORLARI VE TURİZMİN MERKEZİ OLACAK''- Genclik ve Spor Genel Mudurluğu Personel Eğitim Daire Başkanı Kocatepe ise Altıparmak Dağları eteklerinin dunyada halen keşfedilememiş bir yer olduğunu soyledi. Altıparmak bolgesinin kayak icin cok musait parkurlara sahip olduğunu belirten Kocatepe, ''Onumuzdeki 8-10 yıllık surecte Artvin, dunyaca bilinen 4 kayak merkezinden biri olacak. Bunların tanıtımını yapmak icin calışmalara başladık'' dedi. Kocatepe, 2011 yılında Erzurum'da yapılacak Kış Olimpiyatlarına katılacak dunyaca unlu kayakcıların dikkatini bu bolgeye cekmek istediklerini ifade ederek, ''Yazın bol miktarda doğa turizmi sebebiyle Yusufeli'ne gelen yabancı turistlere hizmet sunan mekanlar, kışın da işletilmeye acılacak. Artvin'in bundan sonraki 10 yıllık geleceği duşunulurse ilimiz su sporları ve turizmin merkezi olacak'' diye konuştu. Yarışma oncesi Yusufeli Halitpaşa İlkoğretim Okulu halk oyunları ekibi ile Yusufeli Gureş Eğitim Merkezi gureşcileri kar ustunde gosteri sundu. Dort kategoride yapılan yarışlar sonunda dereceye girenlere odullerini Vali Cengiz Aydoğdu verdi. __________________