Omurlarındaki kırıklar nedeniyle gecen hafta İstanbul'da ameliyat olan milli gureşci Hamza Yerlikaya, bugun taburcu edildi. Hamza Yerlikaya'nın, Florence Nightingale Hastanesi'nden taburcu edilmesi oncesinde, hastanede duzenlenen basın toplantısına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Genclik ve Spor Genel Mudur Vekili Mehmet Atalay ile Florance Nightingale Hastaneleri Genel Koordinatoru Op. Dr. Mucahit Atmanoğlu da katıldı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Hamza'nın başarılı bir ameliyat gecirdiğini vurgulayarak, ''İnşallah Hamza cok kısa surede tekrar sağlığına kavuşacak ve gureşecek, ay-yıldızlı bayrağımızı dunya minderlerinde en iyi şekilde temsil edecek'' dedi. Hamza Yerlikaya'dan bir kez daha olimpiyat madalyası beklediklerini kaydeden Mehmet Ali Şahin, ''Dunya ve olimpiyat şampiyonu milli gureşci Hamza Yerlikaya, 10 gun once bir ameliyat gecirmek durumunda kaldı. Başarılı gecen ameliyat sonrası karşınızda olan Hamza, bugun taburcu oluyor. Hastanede Hamza'nın her turlu sorunuyla yakından ilgilenen Mucahit Atmanoğlu'na yurekten teşekkur ediyorum. Ameliyatını gercekleştiren Azmi Hamzaoğlu'na da yurekten teşekkur ediyorum. Turkiye'nin tıp alanında dunya olceğinde hocalar yetiştirdiğini, bilim insanları yetiştirdiğini bir kez daha gormenin mutluluğunu yaşıyoruz'' diye konuştu. ATALAY: ''BU BUYUK ŞAMPİYONU DUNYANIN OZLEDİĞİNİ BİLİYORUM'' Genclik ve Spor Genel Mudur Vekili Mehmet Atalay ise bir şampiyonu kısa surede sağlığına kavuşturup, kendilerine teslim ettikleri icin hastane yetkililerine teşekkur etti. Hamza Yerlikaya'yı dunya gureşinin ozlediğini vurgulayan Atalay, ''Gureş Milli Takımı şimdi Sofya'da Hamza icin gureşiyor. Hamza da aralarına katılacak.Bu buyuk şampiyonun dunyanın ozlediği gureşleri en kısa surede yapacağına inanıyorum. Hele olimpiyatlarda herkes bekliyor. Hamza'sız gureşin ve olimpiyatın, dunya şampiyonalarının tadının olmadığını butun dunya biliyor. Ama once sağlığı diyoruz, daha sonra başarıları diyoruz'' dedi. Florance Nightingale Hastaneleri Genel Koordinatoru Mucahit atmanoğlu ise Hamza Yerlikaya'nın beklediklerinden daha kısa surede ayağa kalktığını vurgulayarak, icindeki Turk sevgisi ve guveni ile kısa surede kendisini yeni başarılara gotureceğini anlattı. Atmanoğlu, ''Biz de bundan sonra Hamza'nın arkasındayız. Bu sporcumuzun arkasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı ile Genclik ve Spor Genel Muduru var. Kendilerine teşekkur ediyorum. '' dedi. HAMZA: ''EMEĞİ GECEN HERKESE TEŞEKKUR EDİYORUM'' Olimpiyat ve Dunya şampiyonu milli gureşci Hamza Yerlikaya ise 2,5-3 aydan sonra yeniden mindere cıkabileceğini dile getirdi. Yeniden buyuk başarılar icin mucadele edeceğini kaydeden Hamza Yerlikaya, şunları soyledi: ''Zor bir surecten, sıkıntılı donemlerden gectik. Bu 10 gun benim icin zor oldu. Ama şukurler olsun bugun ayağa kalktık. Bizim icin mutluluk verici olan devletin sahip olması, butun golgesinin uzerimizde olması, her turlu desteğini şampiyonlarından esirgememesidir. Cok buyuk şeyler yaptık, hep ilkler icin mucadele ettik. Olimpiyatta inşallah Cin'de cok buyuk şeyler yapıp, ulkeme 3. kez altın madalya almış sporcu unvanını getirmek inancındayım. Bu inancla calışacağım. Hizmet veren, emeği gecen herkese teşekkur ediyorum.'' __________________