Eroğlu'ndan tepki! [Gureş]
Spor Haberleri0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Eroğlu'ndan tepki! [Gureş]
-
06-10-2019, 23:01:18Eroğlu'ndan tepki! Dunya ve Avrupa Şampiyonu milli gureşci Şeref Eroğlu, Gureş Federasyonu'nun FILA'dan aldığı bilgilere dayanarak resmi internet sitesine koyduğu en cok madalya alan sporcu sıralamasına tepki gosterdi. Şeref Eroğlu, yapmış olduğu acıklamada, kariyeri boyunca 15 altın, 5 gumuş ve 5 bronz madalya kazandığını belirterek, ''Son 15 yıla damgasını vuran Şeref Eroğlu'nun madalyaları unutuluyorsa bu işte ya bir kasıt var ya da birileri işini iyi yapmıyor'' dedi. FILA tarafından belirlenen gelmiş gecmiş en iyi sporcular listesinde ilk 10'a giren iki Turk gureşciden biri olduğunu vurgulayan Eroğlu, şoyle konuştu: ''Şerefimle tarih yazdım. Teşekkur veya taktir beklemeden bunları milletim icin yaptım. Bunu da en iyi şekilde yaptığıma inanıyorum. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, aldığımız madalyalar ortada. Hedefim 1-2 madalya daha alıp en iyi 5 sporcu arasına girmek. Şunun da bilinmesi gerekir ki orta sıklette bir Turk sporcusunun bu kadar madalya alması mumkun değildir. Şu ana kadar orta sıklette gureşmiş tum Turk sporcuların aldığı madalyaların toplamı benimki kadar değildir. Orta sıklette bu kadar madalya almak cok guc, cunku değişken bir sıklet. Her şeye rağmen ilk 10'un icinde olmak bana gurur vermiştir.'' Eroğlu, FILA tarafından iki kez ust uste yılın sporcusu secilme başarısı gosteren tek Turk gureşcisi olduğunun da altını cizdi. __________________