Romanya'da 8-14 Nisan tarihleri arasında duzenlenecek olan Buyukler Avrupa Gureş Şampiyonası'nda Turkiye'yi grekoromen stilde temsil edecek gureşciler son hazırlıklarını İstanbul'daki Sarıyer Mersinli Ahmet Gureş Kamp Eğitim Merkezi'nde surduruyor. Grekoromen Gureş Milli Takımı Teknik Direktoru Salih Bora ve milli gureşci Rıza Kayaalp calışmalar ve son durum hakkında Demiroren Haber Ajansı'na (DHA) ozel acıklamalarda bulundu. BORA: "ULKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ" Grekoromen Gureş Milli Takımı Teknik Direktoru Salih Bora, "Bu bizim Avrupa Şampiyonası kapsamındaki son kampımız. Kampın sonunda Romanya'da yapılacak olan şampiyonaya katılacağız. Hazırlıklarımızı tamamladık, sakat ve kilo problemi olan bir sporcumuz yok. Ulkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. 2020'de olimpiyatlara cok zaman var ve butun ulkeler olimpiyatlara katılacak kadrolarının son rotuşlarını yapıyor. Burada gureşen sporcular buyuk ihtimalle 2020 olimpiyatlarında da gureşecek. Kalitesi ve zorluk oranı yuksek bir şampiyonaya olacak. Biz de iyiyiz. Daha onceki yıllarda olduğu gibi altın gumuş bronz madalyalar kazanarak ulke sıralamasında iyi bir yerde olacağımıza inanıyoruz. Takımımıza da guveniyoruz. Olimpiyatlar icin bir şey soylemek cok zor. Eylul ayında yapılacak dunya kupasında ilk 5'e giren oyuncular olimpiyatlara gitmeye hak kazanacak. İlk 5'te yer tamamlayamayanlar da kalifikasyon turnuvalarıyla birlikte olimpiyatlarda yer almaya calışacak. Şu an icin bir şey soylemek icin erken ama katılmak bile buyuk bir zorluk gerektiriyor" dedi. KAYAALP: "BU İŞİ BIRAKANA KADAR HEP ZİRVEDE KALACAĞIM" Milli sporcu Rıza Kayaalp, Avrupa şampiyonası hazırlıklarının cok iyi gittiğini belirterek, "3'uncu hazırlık kampımız ve artık son kamptayız. Son ağırlık antrenmanlarını yapıyoruz. Ağır antrenmanlar yapıyoruz ve performansımızı yukseltmeye calışıyoruz. Şampiyonaya 2 hafta gibi kısa bir sure kaldı. Serbest gureşe daha az bir zaman kaldı. Once onlar, sonra kadınlar ve en son biz de kapanışı yapacağız. Her yıl olduğu gibi inşallah Avrupa Şampiyonası'ndan şampiyon donmek istiyoruz. Hedeflerim var ve 10'uncu finalimi yapmak icin gidiyorum. 2010 yılında beri final yapıyorum ve hic boş gecmedim. 8 şampiyonluğum var ve bir kez de 2'nci oldum. Bunun yanına 9'uncu şampiyonluğu koyarak Turkiye tarihindeki rekoru kırmak istiyorum. Hamza Yerlikaya ve benim 8 şampiyonluğum var. 9'uncu şampiyonluğu elde ederek rekorun yeni sahibi olmak istiyorum. Onemli olan bu başarıları devam ettirmek. Bu yeteneğimizi ulkemiz, kendimiz, ailemiz icin kullanmak cok onemli. Bunun bilincinde olmak cok onemli. Biz yine Avrupa Şampiyonası'nda elimizden geleni yapacağız. Bu işe başlarken 'bırakana kadar zirvede olacağız, zirvede kalacağız ve cok calışacağız' dedik. 2020 olimpiyat hedefim var. O zaman kadar Avrupa ve dunya şampiyonlukları sayımı arttırmak istiyorum. Olimpiyatlarda da altın madalya kazanarak bu işi sonlandırma niyetim var. İnşallah bu duşunlerimiz nasip olur. Calışırsak nasip olacak bunun farkındayız. Bir şey kolay elde edilmiyor. Rakipten daha cok efor sarf edersek ve calışırsak ter dokersek bu amaclarımızı başarırız" diye konuştu. DHA __________________