Dunya ve Avrupa Şampiyonu ilk kadın gureşci Yasemin Adar’ın desteğiyle hayata gecirilen Uluslararası Minikler Yasemin Adar Turnuvası bu yıl 2. kez duzenlendi. 24 Mart 2019 tarihinde Balıkesir Genclik ve Spor İl Mudurluğu Balıkesir Şehit Turgut Solak Spor Salonu’nda gercekleşen turnuvaya 290 kız sporcu katıldı. Bu yıl 2.’si duzenlenen Uluslararası Minikler Yasemin Adar Turnuvası, minik sporcuları bir araya getirdi. 24 Mart tarihinde Balıkesir Genclik ve Spor İl Mudurluğu Balıkesir Şehit Turgut Solak Spor Salonu’nda gercekleştirilen turnuvaya Turkiye’nin 27 şehrinde yer alan 29 kulupten 270 kız sporcunun yanı sıra Bulgaristan’dan 20 kız sporcu katıldı. Kucuk Minikler ve Buyuk Minikler olmak uzere turnuvada 2 kategoride 11’er sıklette kazanan oldu. Turkiye’nin ilk Dunya Şampiyonu kadın gureşcisi Yasemin Adar turnuva ile ilgili yaptığı acıklamada; “Kadın gureşci olduğumu soylediğimde insanlar eleştiriyordu. Ancak bu beni daha hırslı ve azimli yaptı. Elde ettiğim başarım bircok on yargıyı yıkmama yardımcı oldu. Ben de bu on yargının ortadan kalkması icin kız sporcuları destekleyen projeleri hayata gecirmek amacıyla calışıyorum. Bu yıl ikinci kez gercekleştirdiğimiz turnuva ile daha cok kız sporcuya ulaşmayı amaclıyoruz” dedi. Gazeteler __________________