Avrupa Gureş Şampiyonası’nda serbest stil 57 kiloda mucadele verecek Suleyman Atlı, "Artık altın madalyayı hak ettiğimi duşunuyorum." dedi. Alt yaş gruplarında onemli başarıları bulunan Suleyman Atlı, buyuklerdeki ilk Avrupa şampiyonluğuna Romanya’da ulaşmayı hedefliyor. Bukreş’te 8-14 Nisan tarihlerinde duzenlenecek Avrupa Şampiyonası oncesi AA muhabirine acıklamalarda bulunan Suleyman, bir sakatlık gecirdiğini ancak şu an iyi durumda olduğunu soyledi. Suleyman, gecen yıl bronz madalya kazandığı Dunya Şampiyonası’nın ardından ayağının antrenmanda kilitlendiğini ve başarılı bir ameliyat gecirdiğini dile getirdi. Macaristan’daki Dunya Şampiyonası’nda serbest stilde madalya kazanan iki Turk sporcudan biri olan 24 yaşındaki milli gureşci, şu ifadeleri kullandı: "Şu an durumum iyi. Turkiye Şampiyonası’na katılmadım, ayağımı dinlendirdim. Bulgaristan’da gercekleştirilen Dan Kolov-Nikola Petrov Turnuvası’nda ikinci oldum. Genclerde Avrupa ve dunya şampiyonluğum var. 23 yaş altında Avrupa şampiyonluğum, dunya ucunculuğum var. Buyuklerde Avrupa ve dunya ucunculuğu elde ettim. Avrupa şampiyonu olup, buyuklerdeki ilk altın madalyamı almak istiyorum." Sırbistan’da 2017’de yapılan Avrupa Şampiyonası’nda ucuncu olan Suleyman, "3-4 yıldır A Milli Takım’da yarışmalara katılıyorum. Altın madalya kazanmamak icin hicbir neden yok. Tecrubeli olduğumu, artık altın madalyayı hak ettiğimi duşunuyorum. İnşallah altın madalyayı alırım." diye konuştu. Gecen yılki Avrupa Şampiyonası’nda takımda olmadığına değinen milli gureşci, "Bu durum beni biraz hırslandırdı. Gecen sene sadece Dunya Şampiyonası’na gittim. Yendiğim iki gureşci Avrupa Şampiyonası’nda 57 kiloda final yaptı. Sayı tuşu yaptığım adam birinci oldu. Tabii ki de insan ister istemez hırslanıyor." değerlendirmesinde bulundu. "Takım halinde cok rahat derece yaparız" Avrupa Şampiyonası oncesi dorduncu kampı gercekleştirdiklerini dile getiren milli sporcu, takım halindeki hedeflerine ilişin ise şoyle konuştu: "Calışmalarımız guzel gecti. Herkes moral ve motivasyon olarak hazır. İnşallah ulkemizi her zamanki gibi en guzel şekilde temsil edeceğiz. Dunya Şampiyonası’nda uzerimizde takım olarak bir yuk vardı. Her zaman başarılı olamayabiliyorsunuz. Bazen onunuze bir engel cıkıyor. İnşallah bu Avrupa Şampiyonası takım halinde guzel gecer. Takım halinde cok rahat ilk uce gireriz diye duşunuyorum. Umarım oyle de olur." "Taha ağabeyi ornek alıyorum" ASKİ Spor’da gureşen Suleyman Atlı, kulupten de takım arkadaşı olan olimpiyat şampiyonu Taha Akgul’u ornek aldığını aktardı. Suleyman, Taha’nın ornek bir yaşantısının bulunduğunu vurgulayarak, "Taha ağabeyi ornek alıyorum. Olimpiyat şampiyonu. Ayrıca antreman dışındaki yaşantısıyla, davranış ve mutevazılık bakımından coğu gureşcinin ornek alması gereken bir rol model. Aynı takımda şampiyonaya gidince insan ister istemez daha cok hırslanıyor. ’Ben de şampiyon olmak istiyorum.’ diyorsun." diyerek sozlerini tamamladı. AA __________________