Milli gureşci Kerem Kamal, buyukler kategorisinde ilk kez mucadele edeceği Avrupa Şampiyonası’ndan madalyayla donmek istediğini soyledi. Kerem Kamal, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Romanya’nın başkenti Bukreş’te 8-14 Nisan tarihlerinde duzenlenecek şampiyonada Turkiye’yi temsil edeceği icin cok mutlu olduğunu aktardı. Alt yaş kategorilerinde Avrupa şampiyonalarında bircok başarıya imza atan Kerem, "İlk kez 2014 yılında Avrupa Şampiyonası’na gittim. Yıldızlar kategorisinde duzenlenen organizasyona yaşım kucuk olduğu icin doktor raporuyla katılmıştım. Kendimden 2 yaş buyuk sporcularla gureştim. Bu şekilde şampiyon oldum. Bu bana oz guven verdi." diye konuştu. Kerem Kamal, daha sonra katıldığı tum Avrupa şampiyonalarında madalya aldığını hatırlatarak, şunları kaydetti: "2015, 2017, 2018 ve 2019’da Avrupa şampiyonu oldum. Dunya Şampiyonası’nda da madalya aldım. 7’si şampiyonluk, 3’u ikincilik, 2’si de ucunculuk olmak uzere şu an toplamda 12 madalyam var. Nasip olursa benim bir hedefim var. 2016’dan beri butun şampiyonalarda en iyi şekilde gureşip, 2020 Tokyo Olimpiyatları’na en guclu şekilde gitmek istiyorum. Orada da madalya alarak hayalimi gercekleştirmeyi hedefliyorum. Olimpiyatlar her sporcunun hayalidir. Bu hayalim kucuk yaşlarda başladı. Arkadaşlarımla aramızda konuşurken olimpiyat konusu acılınca icim bir tuhaf oluyor, kalbim farklı atıyor." "İkinci hayatımı yaşıyorum" Kerem Kamal, kucuk yaşta başladığı gureşte yaşadığı zorluklara rağmen başarılı bir performans sergilediğini anlatarak, "Oturduğum mahalle pek tekin değildi. Oradan gelip yurt dışına cıkmak, farklı ulkeleri gezmek zor gibiydi. Şu an istediklerimden fazlasını yapabiliyorum. Gezebiliyorum, gorebiliyorum. Gureş benim icin ikinci bir hayat oldu. İkinci hayatımı yaşıyorum. Normal bir şampiyon olmak istemiyorum. Efsane olmak istiyorum. Farklı biri olduğumu duşunuyorum." ifadelerini kullandı. Gureş yaptığı donemdeki kundeleri nedeniyle Genclik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’yı ornek aldığını ifade eden Kerem, "Kundeyi Hamza Yerlikaya’yı izleyerek oğrendim. Hamza Yerlikaya, ornek aldığım gureşcilerden biri." şeklinde goruş belirtti. "Kendime cok guveniyorum" Kerem Kamal, bu yıl duzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazandığını anımsatarak, sozlerini şoyle surdurdu: "Gecen sene doktor raporuyla Buyukler Dunya Şampiyonası’na gitmiştim. Bu, benim icin buyuk bir tecrube oldu. Benden fazla uzakta olmadıklarını gordum. Bir sure once Hırvatistan’da bir turnuva vardı ve orada birinci oldum. Cok iyi sporcuları yendim. Bunun peşinde 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya aldım. Kendime cok guveniyorum, iyi başladım. Buyukler Avrupa Şampiyonası’nda ilk kez gureşeceğim. Umarım madalya ile ulkeme donmek nasip olur." Kerem Kamal, gureşe başladığında ailesinin yaklaşımının farklı olduğunu anlatarak, "İlk 3 yılda minik sporcu olduğum icin fazla bir geliri yoktu. Kampa giderken de biraz sıkıntılı durumlarımız vardı. Babamla konuştuk ve bana ’Bir geliri var mı oğlum?’ dedi. Ben de ’Şimdilik yok.’ dedim. Bir yıl sonra Avrupa şampiyonu ve dunya ikincisi oldum. Boyle olunca daha cok desteklemeye başladılar." değerlendirmesinde bulundu. Gazeteler __________________